En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La tramitació de les baixes laborals satura els CAP i Salut n’agilitza el tràmit

En declaracions a Ràdio Olot, els sanitaris afirmen que aquesta qüestió és una de les que els hi està complicant més l’activitat diària
Pau Masó | 13 de gener de 2022
La tramitació de les baixes laborals satura els CAP i Salut n’agilitza el tràmit

Foto: ACN


És el director dels centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut a la Garrotxa, Josep Lluís Nicolau, en declaracions a Ràdio Olot. La tramitació de les baixes laborals ha estat des del primer dia de la pandèmia una gestió que els metges han hagut de fer front paral·lelament a tota l’atenció mèdica i el seguiment de la covid. Ara amb la sisena onada, aquesta càrrega administrativa ha coincidit amb una allau d’atencions mèdiques i ha saturat el funcionament de les àrees bàsiques.

Una baixa que genera una alta automàtica

Per intentar solucionar aquesta problemàtica, Salut ha anunciat que s’unificarà el tràmit. A partir d’ara, no s’haurà de fer una baixa i una alta per covid, sinó que quan es tramiti la baixa per coronavirus es generarà una alta automàtica que s’activarà al cap de set dies (coincidint amb el final de la quarantena) sense que s’hagi de tornar a fer cap altre tràmit. D’aquesta manera se simplifica la gestió administrativa als sanitaris i ciutadans. Ho explica la secretària general del Departament de Salut, Mertixell Masó.

Al CAP es recomana que només hi truquin aquelles persones que tenen dificultats tecnològiques o que tinguin símptomes greus. Nicolau diu que l’ajuda de les farmàcies ha de servir per descongestionar els CAP i que moltes vegades han de tramitar les baixes perquè els ciutadans no estan acostumats a fer-ho per internet.

Amb el nou sistema ideat pel Departament de Salut, el ciutadà pot registrar per internet la baixa laboral i rebrà una alta automàtica al cap de set dies. Tot plegat, es pot gestionar a través de l’SMS que la persona rep un cop ha registrat el positiu.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum