En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La tramitació de les baixes laborals satura els CAP i Salut n’agilitza el tràmit

En declaracions a Ràdio Olot, els sanitaris afirmen que aquesta qüestió és una de les que els hi està complicant més l’activitat diària
Pau Masó | 13 de gener de 2022
La tramitació de les baixes laborals satura els CAP i Salut n’agilitza el tràmit

Foto: ACN


És el director dels centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut a la Garrotxa, Josep Lluís Nicolau, en declaracions a Ràdio Olot. La tramitació de les baixes laborals ha estat des del primer dia de la pandèmia una gestió que els metges han hagut de fer front paral·lelament a tota l’atenció mèdica i el seguiment de la covid. Ara amb la sisena onada, aquesta càrrega administrativa ha coincidit amb una allau d’atencions mèdiques i ha saturat el funcionament de les àrees bàsiques.

Una baixa que genera una alta automàtica

Per intentar solucionar aquesta problemàtica, Salut ha anunciat que s’unificarà el tràmit. A partir d’ara, no s’haurà de fer una baixa i una alta per covid, sinó que quan es tramiti la baixa per coronavirus es generarà una alta automàtica que s’activarà al cap de set dies (coincidint amb el final de la quarantena) sense que s’hagi de tornar a fer cap altre tràmit. D’aquesta manera se simplifica la gestió administrativa als sanitaris i ciutadans. Ho explica la secretària general del Departament de Salut, Mertixell Masó.

Al CAP es recomana que només hi truquin aquelles persones que tenen dificultats tecnològiques o que tinguin símptomes greus. Nicolau diu que l’ajuda de les farmàcies ha de servir per descongestionar els CAP i que moltes vegades han de tramitar les baixes perquè els ciutadans no estan acostumats a fer-ho per internet.

Amb el nou sistema ideat pel Departament de Salut, el ciutadà pot registrar per internet la baixa laboral i rebrà una alta automàtica al cap de set dies. Tot plegat, es pot gestionar a través de l’SMS que la persona rep un cop ha registrat el positiu.

També et pot interessar

Els dos anys de pandèmia deixen gairebé 20.000 casos de covid a la Garrotxa

Més de la meitat es van registrar amb la sisena onada. Des del març del 2020 han mort més de 260 garrotxins per coronavirus i l’Hospital d’Olot ha ingressat més de 1.100 ciutadans que han emmalaltit per culpa del virus

Tots els programes de 'La covid + humana'

Recupera tots els episodis de la sèrie radiofònica de Ràdio Olot que recull l'últim any de pandèmia

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum