En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot
Joel Tallant | 29 de juny de 2022
El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

El pic de positius del mes de juny s’està convertint en un dels més alts de l’any, situant-se als nivells del febrer. En comparació amb el mes de maig, les proves s’han gairebé doblat. No hi ha dades estadístiques perquè les administracions les han deixat de fer, però el farmacèutic Joan Sans assegura a Ràdio Olot que els casos de Covid han crescut des de l’arribada de la calor com a conseqüència de la pràctica desaparició de les mesures anticovid i de la tornada a la normalitat amb esdeveniments multitudinaris. Tot i això, Joan Sans considera que de mica en mica anem adquirint la immunitat natural.

Les persones amb símptomes de covid o els seus familiars acudeixen a les farmàcies a buscar els tests d’antígens i alguns es fan la prova allà mateix. En un 70 per cent dels testos venuts, el resultat és positiu i és aquí quan el farmacèutic fa les següents recomanacions.

Des de fa mesos, ja no es tramiten baixes laborals com a conseqüència de la Covid. Joan Sans apel·la al sentit comú i a la responsabilitat quan una persona dona positiu. Assegura que es pot fer vida més o menys normal, prenent les mesures sanitàries corresponents, però afegeix que cal pensar en els altres, ja que aquesta variant s’encomana més ràpidament. Es calcula que amb quatre o cinc dies s’arriba a la càrrega viral màxima i que al cap de 14 dies desapareix totalment i estem immunitzats. Joan Sans assegura que en aquests moments estem davant la ‘gripalització de la Covid’.

Les farmàcies també han notat aquests dies un increment de proves Covid per a gent que vol emprendre algun viatge coincidint amb les vacances d’estiu. I és que cada cop són més els turoperadors que demanen una prova fiable abans de començar un trajecte ja sigui en vaixell o en avió.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

La nova variant BA5 del Covid, ja és la més multitudinària entre els contagis actuals

A Catalunya, ja hi ha més de 400 casos per cada 100.000 habitants i es preveu que entre la primera i la segona setmana de juliol s’arribi al punt màxim

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum