En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant
Joel Tallant | 1 de juliol de 2022
L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

En només una setmana, el número de nous infectats per la nova soca de covid coneguda com a BA5, ha crescut un 27%. Això explica que tothom en el seu entorn tingui parents o coneguts que han contret la malaltia, tot i que en aquesta ocasió presenta uns símptomes més lleus. Ja us explicàvem aquesta setmana que el 70 per cent de les proves que es fan a les farmàcies són positives, però molt pocs d’aquests malalts arriben a urgències. El director mèdic  de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Jaume Heredia, ha explicat a Ràdio Olot que malgrat l’augment de pacients no són increments comparables amb els registrats en les primeres onades.

La variant BA5 de Covid té la particularitat que sap esquivar molt bé els efectes de les vacunes. Per això, moltes de les persones infectades han emmalaltit tot i portar les dosis protectores corresponents. Jaume Heredia explica que hi ha dos tipus de pacients que són susceptibles d’ingressar a l’hospital.

El tercer grup de malalts són els que ja presenten malalties específiques o que prenen determinats medicaments que tenen un efecte directe en el seu sistema immunològic i redueix l’impacte de les vacunes. Tal i com ens deien els farmacèutics aquesta setmana a Ràdio Olot, ens hem d’anar acostumant a la “gripalització” de la Covid. Jaume Heredia està convençut que, com passa amb la grip, anirem tenint repunts de la malaltia als que ens haurem d’anar acostumant perquè aquest virus ‘ha vingut per quedar-se’.

Tot i l’increment de casos de Covid, Jaume Heredia ha volgut deixar ben clar que estem en una situació molt diferent que la que es va produir ara fa dos anys amb l’esclat i posterior desenvolupament de la pandèmia. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

La nova variant BA5 del Covid, ja és la més multitudinària entre els contagis actuals

A Catalunya, ja hi ha més de 400 casos per cada 100.000 habitants i es preveu que entre la primera i la segona setmana de juliol s’arribi al punt màxim

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum