En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

S’espera que la Garrotxa multipliqui per sis els positius: "No ho havíem vist mai"

L’expert olotí en processament de dades, Josep Salavedra, diu que el creixement de casos que estem vivint serà pitjor que el de la segona o tercera onada
Pau Masó | 2 de juliol de 2021

Foto: Pau Masó


Les dades no fan honor a l’estiu que s’esperava, sinó tot el contrari. Fa poques setmanes tot feia preveure que podríem viure un estiu tranquil, però la pandèmia ha iniciat una nova fuetada que, pel que fa al nombre de contagis, pot ser inèdita. Ho diu l’expert olotí en processament de dades de la UPC, Josep Salavedra. Són declaracions a Ràdio Olot.

L’últim dia amb dades consolidades va ser el diumenge 27 de juny. Llavors es van detectar vuit casos en tota la Garrotxa. Salut preveu que la dada del dilluns es multipliqui per quatre i s’arribi als 31 casos en un sol dia. Això vol dir que el dilluns passat es van detectar més casos que en tota la setmana anterior. Salavedra pronostica que les dades es dispararan els pròxims dies.

Les causes d’aquesta explosió de casos es podria deure a diversos factors: l’obertura d’espais tancats com les discoteques, trobades durant la revetlla i els brots detectats a les Illes Balears i Canàries. Segons Salavedra, ara mateix es fa impossible predir fins quan durarà la pujada. Creu que caldrà analitzar-la durant els pròxims set dies i esperar que la velocitat de contagi freni. Un cop passi això, voldrà dir que ja s’ha arribat al pic d’aquesta cinquena onada. Mentrestant, Salut recomana a la població seguir amb les mesures establertes fins ara i sobretot cuidar la ventilació als espais interiors. En aquesta línia, es recomana tenir l’aire condicionat i les finestres obertes per mantenir uns nivells òptims d’humitat que no afavoreixin la transmissió del virus. Amb l’aire condicionat la humitat es redueix molt i això afavoreix el virus.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum