En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Adeu a la mascareta al carrer: quines són les excepcions?

Els infants de menys de sis anys podran anar sense mascareta als interiors i en esdeveniments multitudinaris s'haurà de seguir portant
Redacció | 10 de febrer de 2022
Adeu a la mascareta al carrer: quines són les excepcions?

Foto: Pau Masó


No és la primera vegada d’aquesta notícia. El 26 de juny del 2021, la mascareta va deixar de ser obligatòria al carrer. Era l’inici de l’estiu, veníem d’un descens important dels casos de coronavirus, però no sabíem que estàvem a les portes de la sisena onada. Tot i això, vam passar l’estiu i la tardor podent anar sense mascareta a l’aire lliure fins aquest Nadal, quan el govern va tornar-la a imposar.

Des d’avui, l’obligatorietat de dur mascareta al carrer passa a ser només una recomanació. Així es posa punt final a una norma vigent des del passat 24 de desembre i que va ser l’única mesura destacada que el govern espanyol va aprovar per fer front a la sisena onada.

On queda la mascareta?

A partir d’ara, la mascareta només serà una obligació en esdeveniments multitudinaris amb persones més grans de sis anys que estiguin dempeus i que no tinguin distància de seguretat. També seguirà sent obligatòria en espais interiors com restaurants, teatres, botigues o cinemes; i en el transport públic. Dins el cotxe també caldrà seguir portant mascareta si el desplaçament és amb persones no convivents.

Excepcions a l'interior

Les úniques excepcions que permeten treure’s la mascareta en interiors són els infants de menys de sis anys i si s’està bevent o menjant.

A les escoles, aquest dijous també és el primer dia en què les mascaretes han desaparegut dels patis. Després de molts de temps, els infants ja poden jugar a l’exterior de les escoles sense la protecció. Tampoc caldrà posar-se-la quan vagin d’excursió. A l’interior de l’aula, però s’ha de continuar portant.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum