En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La mascareta deixa de ser obligatòria a l'aire lliure des d'aquest dissabte

Caldrà dur-ne una a sobre per si no es pot garantir la distància de seguretat. Continuarà sent imperativa en espais tancats
ACN | 25 de juny de 2021
La mascareta deixa de ser obligatòria a l'aire lliure des d'aquest dissabte

És la ministra de Sanitat, Carolina Darias. La mascareta deixa de ser obligatòria a l’aire lliure a partir d’aquest dissabte. Així ho ha aprovat el consell de ministres del govern espanyol. Això sí, sempre caldrà dur-ne una a sobre per si no es pot garantir la distància de seguretat. La mascareta ha estat imperativa a l’exterior durant gairebé un any: a Catalunya, des del 8 de juliol del 2020.

Darias ha explicat que l'ús de la mascareta no serà obligatori a l'exterior per aquells grups de convivents habituals, encara que no mantinguin la distància de seguretat. A les residències on hi hagi un 80% d'usuaris vacunats també deixa de ser requerida, excepte pels treballadors o els visitants.

Malgrat els canvis que introdueix el nou Reial Decret Llei, es manté l'obligatorietat de dur-la en espais tancats i en transports públics.

Preguntada per si les comunitats autònomes tindran marge per endurir o flexibilitzar la normativa, la ministra ha remarcat que "a la pandèmia hi vam entrar junts i en sortirem junts", i ha afirmat que "és tremendament important que segueixi així".

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum