En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Salut afirma que els contagis a la Garrotxa ja no es tradueixen en tantes hospitalitzacions

Les dades, però, no ho deixen tan clar
| 7 de maig de 2021
Salut afirma que els contagis a la Garrotxa ja no es tradueixen en tantes hospitalitzacions

La consellera de Salut, Alba Vergés, diu que han detectat una disminució de la incidència dels contagis en l’àmbit assistencial en comparació a altres onades. El Departament respon així al silenci sobre què cal fer amb la Garrotxa, una de les comarques amb més incidència de Catalunya. Segons les dades, ara s’ingressa una persona cada 12 contagis, una xifra pitjor que la que hi havia al febrer, en plena tercera onada.

Foto: Martí Albesa


Poques hores després de l’eliminació de l’estat d’alarma, el toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya, la Garrotxa segueix amb indicadors pandèmics alts. Preguntada per Ràdio Olot sobre quina estratègia cal seguir a partir d’ara en territoris on la covid segueix amb força incidència, la consellera de Salut no respon directament. Alba Vergés assegura que a la Garrotxa, els contagis ja no es tradueixen amb tantes hospitalitzacions.

 

Des del territori constaten un lleuger descens de les hospitalitzacions, però no prou pronunciat. El director mèdic de l’Hospital d’Olot, Jaume Heredia, diu que, en global, s’ha detectat una disminució, però espera que sigui molt més contundent en les pròximes setmanes.

Les dades no ho deixen tant clar

Si mirem les dades de Salut i l'Hospital d'Olot, no s’ajusten al discurs del Departament de Salut. En el que portem de maig, han ingressat 13 persones i s’han detectat 163 contagis; això és un ingrés cada 12 contagis. La mitjana és un punt inferior al febrer, quan l’Hospital d’Olot encara estava en plena tercera onada: llavors es produïa un ingrés cada 13 contagis. Això significa que ara s'ingressen més persones amb menys contagis. La mitjana més estreta es va detectar a l’abril, quan s’ingressava una persona cada 11 contagis. Tot i això, Vergés diu que el Departament segueix treballant amb la comissió de seguiment de la Garrotxa.

 

Una de les mesures amb què treballa Salut són els cribratges d’automostra. Actualment estan actius en algunes localitats on la incidència de la pandèmia és alta com Roses o Girona. El ciutadà recull la mostra al CAP, se la pren a casa i retorna el kit a l’àrea bàsica. Mentre dura el cribratge, l’usuari es pot fer PCR voluntàries cada quinze dies seguint aquest mètode El Departament no descarta portar aquests cribratges a Olot les pròximes setmanes.

També et pot interessar

Olot es compromet a mobilitzar els recursos "que siguin necessaris" per la crisi social del coronavirus

Ja s'han destinat gairebé 900.000 euros per pal·liar les conseqüències socials i econòmiques

Nervis i satisfació el primer dia de la Selectivitat del coronavirus

Els alumnes diuen que s’esperaven “que fos pitjor” i que la pandèmia ha fet que estudiar fos més difícil

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum