En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant i Aniol Puigvert

Preocupació entre el món sanitari garrotxí pel possible desconfinament

Els centres d’atenció primària temen per un nou col·lapse
| 22 d'abril de 2020
Preocupació entre el món sanitari garrotxí pel possible desconfinament

L’Hospital d’Olot creu que és bo parlar-ne, però no es vol que això suposi una relaxació. Els centres d’atenció primària temen per un nou col·lapse i alerten que caldrà que sigui “molt gradual”. Sobretot caldrà conèixer la protecció que ha adquirit la població davant el virus.

Des dels centres sanitaris garrotxins creuen que caldria esperar (Pau Masó)

Fa més d'un mes que es va decretar l'estat d’alarma i els últims dies s’ha parlat molt del desconfinament. Però si hi ha alguna veu autoritzada que pot donar el tret de sortida al retorn a la normalitat, aquesta és la dels hospitals i centres sanitaris. A l’Hospital d’Olot diuen que parlar de la tornada a la normalitat és bo perquè cal planificar-la, però també els preocupa per si pot suposar una relaxació entre la ciutadania. El director mèdic del centre garrotxí és en Jaume Heredia.

 

Des de l’atenció primària de la Garrotxa asseguren que hi ha preocupació. El director de les àrees bàsiques d’Olot i Besalú és en Josep Lluís Nicolau.

 

Dues persones al balcó de casa seva a Olot (Pau Masó)


Desconfinament gradual

Tant Heredia com Nicolau recorden que el retorn a la normalitat serà molt gradual. El director mèdic de l’Hospital d’Olot diu que potser “no tornarem a la normalitat” que teníem abans i demana que la situació deixi un aprenentatge entre la ciutadania.

 

La situació als hospitals serà un indicador per decidir quin és el moment per tornar a la normalitat. Però Heredia remarca que el més important serà conèixer la immunitat de la població.

 

Segons alguns experts, el desconfinament podria allargar-se mesos i alguns creuen que fins a finals d’any no recuperarem el ritme de vida que teníem abans. Una de les estratègies és desfer les mesures que s’han pres seguint l’ordre invers amb què es van aplicar. Això, doncs, faria que, per exemple, els actes de més de cent persones siguin una de les últimes coses a tornar a la normalitat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant


Volum