En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

"Perds dies i hores de classe": com afecten les mesures covid a la qualitat educativa?

Centres garrotxins expliquen que hi haurà "decalatge" a causa de les mesures anticovid
| 11 de gener de 2021

Aquest dilluns ha tornat l’activitat escolar a la Garrotxa després de les vacances de Nadal amb la mirada posada en el proper semestre i en els canvis que s’hauran d’anar aplicant en cada moment, en funció de les circumstàncies derivades de la pandèmia.

Foto: ACN


Quan el desembre faltaven poques hores per acabar les classes, els pares i mares rebien una comunicació de l’escola on se’ls feia evident que potser no tornarien les classes l’11 de gener. Per aquest motiu, els estudiants van portar a casa gran part del material escolar per si s’havien de quedar confinats. Finalment, després d'encreuar els dits, la Generalitat confirmava que les classes tornarien avui a les aules i així ha estat. Els professionals de l’ensenyament encaren aquesta segona part del curs amb la mirada posada en els esdeveniments que es produeixin a cada moment, insistint en les mesures de prevenció i control i vetllant perquè no es perdi la qualitat educativa. Des de l’escola Malagrida d’Olot, el seu director, Jordi Ferrarons, diu que intenten mantenir els fonaments pedagògics, malgrat les circumstàncies. Tot i això, reconeix que alguns projectes han quedat tocats per les mesures de prevenció.

 

Des de l’Institut de secundària més gran de la comarca, el seu director reconeix que és molt complicat mantenir l’equilibri entre els que segueixen les classes confinats a casa i els que les fan presencialment. Jordi Antiga diu que al Garrotxa estan fent un gran esforç perquè les conseqüències per aquests alumnes siguin mínimes.

 

Al Garrotxa, els alumnes d’ESO tornen avui a les aules presencialment, mentre que els estudis postobligatoris es faran de forma semipresencial. Un dels aspectes importants amb què es trobaran els professionals de l’ensenyament en aquesta tornada a l’escola és la gestió de les proves mèdiques per controlar l’expansió de la pandèmia entre els seus alumnes. Salut ja s’ha compromès a informar-los en els propers dies del procediment que hauran de seguir, tot i que els sindicats de mestres no ho acaben de veure massa clar.

També et pot interessar

Els comerciants d'Olot, sobre el tancament de cap de setmana: "L'afectació és molt important"

De moment, no hi ha cap negoci que tingui previst o hagi hagut de tancar per les mesures anticovid

El govern espanyol pren el control de tot l'Estat i limita els desplaçaments dels ciutadans

S'activa l'estat d'alarma. Els ciutadans només podran circular per comprar productes de primera necessitat, per anar a treballar o per força major

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum