En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Olot permetrà l’ampliació i la creació de noves terrasses de bars i restaurants

La mesura va enfocada a facilitar la reactivació econòmica durant el desconfinament
| 15 de maig de 2020
Olot permetrà l’ampliació i la creació de noves terrasses de bars i restaurants

La mesura va enfocada a facilitar la reactivació econòmica durant el desconfinament. L’Ajuntament estudiarà cas per cas i condicionarà les llicències al respecte del descans dels veïns i a la circulació dels vianants a les voreres. El consistori tampoc cobrarà la taxa d’ocupació de via pública d’aquest any.

El Firal d'Olot és un dels espais amb més terrasses de la ciutat (Pau Masó)


A partir de la setmana que ve, bars i restaurants de la ciutat d’Olot podran obrir les seves terrasses amb un aforament del 50%. La Garrotxa entrarà, molt probablement, a la fase 1 del desconfinament i això permetrà una mínima reactivació dels locals de restauració. Per tal d’ajudar a aquesta recuperació de l’activitat econòmica, l’Ajuntament d’Olot permetrà que s’ampliïn les terrasses i se’n puguin crear de noves. Es tracta d’una mesura que, segons l’alcalde Pep Berga, ha estat demanada pel sector.

 

El consistori permetrà la creació de terrasses a establiments que fins ara no en tenien. Assegura, però que qualsevol llicència anirà condicionada tant al respecte cap als vianants com al descans dels veïns.

Tampoc la taxa d'ocupació a la via pública

No es preveu limitar els horaris de les terrasses, ja que els establiments ja els tenen marcats. L’Ajuntament també ha anunciat que no cobrarà la taxa d’ocupació de via pública d’aquest 2020. Això suposarà que el consistori deixi d’ingressar uns 50.000 euros. Berga, però, assegura que es tracta d’una quantitat “ben invertida”.

 

A partir de dilluns que ve les terrasses es podran reobrir amb un aforament del 50% i amb una ocupació màxima de 10 persones per taula sempre separades per dos metres de distància. El nombre màxim de taules que es permet tenir als establiments és un 50% més del que es tenia l’any anterior.

També et pot interessar

Els restauradors garrotxins encaren l’època de casaments amb incertesa

S'han cancel·lat moltes reserves per la dificultat d’adaptar la celebració a les mesures de seguretat

L’Hospital d’Olot arriba al centenar d’altes hospitalàries per coronavirus

En les últimes hores, set pacients ingressats per covid-19 han pogut tornar a casa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum