En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

"No deixar de ser espais de vida": Quin ha de ser el futur de les residències?

Directors de centres garrotxins afirmen a Ràdio Olot que res tornarà a ser igual
| 9 de juny de 2021

Diferents directors de les residències de la Garrotxa esperen que la pandèmia sigui un abans i un després en el tracte i el reconeixement de la societat i les institucions cap a les residències. Asesguren que la covid obre un període de “reinvenció” que caldrà que estigui acompanyat per a diferents departaments. La directora d’Edat 3 d’Olot és Esther Arbusà.

Les residències creuen que ha arribat l’hora de deixar de ser “el germà pobre” del sector del benestar. Afirmen que hi haurà moltes mesures que han arribat per quedar-se i reclamen reconeixement professional per als col·lectius que hi treballen. El director de la residència Montsacopa d’Olot, Salvador Vilar, demana també més inversió en estructures.


Millors infraestructures

La millora dels espais i dels equipaments ha de ser, segons els centres, un altre puntal del nou futur que enceten les residències. Segons la psicòloga de la residència del Tura, Mònica Garcia, és imprescindible que els geriàtrics no deixin de ser “espais de vida”.

Per altra banda, també creuen que caldrà lluitar per fer front a la por que ha deixat la covid a ingressar en una residència. A hores d’ara està costant fer ingressos i creuen que caldrà tornar a treballar de valent per tornar a “obrir” i explicar el dia a dia dels centres.

Que no quedi en l'oblit

Per últim també demanen que l’any que han passat no quedi en l’oblit.

La pandèmia també ha servit per engegar una coordinació més estreta entre tots els centres. A través d’un grup de Whatsapp, els centres es van ajuntar en els pitjors moments per tirar endavant amb els recursos que tenien. La Garrotxa és una de les comarques més envellides de Catalunya amb una desena de residències amb més de 500 persones grans que hi viuen.

També et pot interessar

Les Festes del Roser de la Garrotxa tornen al carrer

Després d’haver de suspendre-les l’any passat, Riudaura, Montagut, Tortellà, Sant Feliu i les Preses tenen clar que les celebraran

Les condicions per la reobertura del petit comerç

Bars, restaurants, perruqueries o centres d’estètica poden tornar a apujar la persiana, però amb condicions i mesures

Generació d'èxits

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum