En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Més de la meitat dels ingressats per covid a l’Hospital d’Olot no estaven vacunats

L’altra meitat són, majoritàriament, persones d’edat avançada o amb patologies que han rebut la vacuna, però que no tenen la tercera dosi de reforç
Pau Masó | 24 de novembre de 2021
Més de la meitat dels ingressats per covid a l’Hospital d’Olot no estaven vacunats

Foto: Martí Albesa


Amb l’aparició de la vacuna i la protecció de la població enfront del coronavirus, l’Hospital d’Olot ha observat que el nombre d’ingressats està molt més controlat i no s’ha tornat a xifres que s’havien vist abans de l’aparició de la vacuna. El director mèdic del centre, Jaume Heredia, explica a Ràdio Olot que, tot i la vacuna, s’han trobat persones vacunades que han hagut d’ingressar a l’hospital. Això ha estat perquè, o bé tenien una patologia de base o eren persones d’edat avançada que no han rebut a temps la tercera dosi.

El centre garrotxí es troba que els ingressats no vacunats són més joves que els ingressats vacunats. I és que les taxes de vacunació segueixen sent més altes entre les persones de més de 65 anys que entre els menors de 40.

Positius entre sanitaris

A part dels ingressats, a l’Hospital d’Olot també han aparegut positius entre sanitaris vacunats. Segons Heredia, cap d’aquests professionals ha passat la malaltia greu i la infecció es deu al fet que el col·lectiu va ser dels primers a vacunar-se.

Aquest 2021, l’Hospital d’Olot ha ingressat 373 pacients per coronavirus. Actualment, la unitat covid hi ha tres persones ingressades i el centre també ha hagut d’aïllar tres professionals que han donat positiu.

També et pot interessar

L'hostaleria garrotxina, sobre el passaport covid: "L'entenem, però ens preocupa com l'implantarem"

Diuen que pot comportar “mals de cap” en l’organització interna dels negocis. Tot i això, entenen que s’hagin de prendre mesures i asseguren que prefereixen el passaport, abans que haver de tornar a tancar

Repunt d’ingressats per covid a l’Hospital d’Olot

El centre ha tornat a nivells de finals la cinquena onada amb una mitjana d’un ingrés per dia

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum