En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L'Institut Greda d'Olot neix enmig de la pandèmia: "Un enrenou, però una gran dosi d'il·lusió"

Aquest curs es començarà amb dues línies de primer d’ESO i sis professors nous
| 10 de setembre de 2020
L'Institut Greda d'Olot neix enmig de la pandèmia:

Olot posa en marxa el nou institut Greda a partir de dilluns que ve. La direcció explica a Ràdio Olot que tenir a punt el centre no ha estat fàcil enmig de la pandèmia, però que encaren la nova etapa de l’Escola Llar amb “molta il·lusió”. Aquest curs es començarà amb dues línies de primer d’ESO i sis professors nous. Cada any s’aniran incorporant els nous cursos i s’ampliarà l’escola. El centre espera doblar els alumnes d’aquí a quatre anys.

L'Escola Llar passa a la història amb el nom de Greda (Pau Masó)


De 200 estudiants a 400. Aquesta és el creixement que preveu l’Institut-escola Greda d’Olot pel 2024. Serà llavors quan ja estaran en marxa tots els cursos de secundària. De moment, dilluns que ve una seixantena d’alumnes obriran camí en una nova vida de l’antiga Escola Llar. La directora del nou institut Greda, Neus Garcia, explica a Ràdio Olot que la pandèmia ha afegit estrès i feina a l’obertura del centre.

 

El centre admet que s’ha arribat molt just per a l’inici de curs, però que els espais i l’organització estaran a punt. El Departament ha reorganitzat alguns espais amb unes obres que han costat 70.000 euros i que, segons l’Ajuntament d’Olot, han anat tard. L’alcalde és Pep Berga.

 

El centre ha remodelat els seus espais, però preveu més endavant ampliar superfície (Pau Masó)


Noves tecnologies, sostenibilitat i plurilingüisme, els pilars del projecte educatiu

El pròxim dilluns, per primera vegada, seixanta alumnes començaran secundària al centre. Són dues línies de primer d’ESO i cada any se n’hi afegiran dues. El nou institut escola acollirà alumnes de Mieres, Sant Joan, Sant Jaume, Bianya i del Morrot i el Bisaroques d’Olot. Garcia explica les línies bàsiques del nou projecte educatiu.

 

Amb el nou cicle de secundària el nou institut-escola d’Olot preveu doblar el nombre d’estudiants i passar de 200 a 400 en els pròxims quatre anys. L’any que ve el centre preveu fer la part més important d’obres amb una segona fase que canviarà l’entrada i reubicarà espais. La tercera fase, projectada per més endavant, construirà espais nous i farà que l’institut Greda creixi en superfície.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum