En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L'hostaleria garrotxina, sobre el passaport covid: "L'entenem, però ens preocupa com l'implantarem"

Diuen que pot comportar “mals de cap” en l’organització interna dels negocis. Tot i això, entenen que s’hagin de prendre mesures i asseguren que prefereixen el passaport, abans que haver de tornar a tancar
Pau Masó | 23 de novembre de 2021

Imatge d'arxiu (ACN)


Des de fa setmanes, el Procicat tenia sobre la taula la possibilitat d’aplicar el certificat covid als bars i restaurants. Aquest dimarts s'ha anunciat, finalment, aquesta mesura després de l’augment dels casos de coronavirus al país. Entrarà en vigor, si la justícia dona el vistiplau, als restaurants, gimnasos i residències de gent gran. Des del 5 d’octubre el mecanisme ja s’utilitzava a l’oci nocturn, on només poden entrar vacunats, persones que hagin passat la malaltia o ciutadans que tinguin un test negatiu. Des de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, no ho veuen malament, però es mostren preocupats sobre com s’haurà d’implantar. El seu president és Gerard Xifra.

Xifra diu que entenen que s’hagin d’aplicar mesures i que el sector prefereix el certificat abans que tornar a tancar o restringir horaris.

Des del 15 d’octubre, els bars i restaurants no tenen cap mesura anticovid, més enllà de l’ús de la mascareta. Des de fa un mes, el sector de l’hostaleria treballa sense restriccions d’aforaments ni horaris. Ara el certificat covid serà necessari per poder dinar o sopar fora de casa.

També et pot interessar

Més de la meitat dels ingressats per covid a l’Hospital d’Olot no estaven vacunats

L’altra meitat són, majoritàriament, persones d’edat avançada o amb patologies que han rebut la vacuna, però que no tenen la tercera dosi de reforç

Repunt d’ingressats per covid a l’Hospital d’Olot

El centre ha tornat a nivells de finals la cinquena onada amb una mitjana d’un ingrés per dia

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum