En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

L’hostaleria de la Garrotxa registra un 80% de cancel·lacions de sopars d’empresa

La recomanació del Departament de Salut de no fer les trobades d’empresa ha repercutit de ple en el sector
Pau Masó | 20 de desembre de 2021
L’hostaleria de la Garrotxa registra un 80% de cancel·lacions de sopars d’empresa

Foto: Associació Hostalatge Garrotxa


Fa poc més d’una setmana el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, deia això a TV3.

A partir d’aquí, les reserves que s’havien fet van començar a caure en picat. A la Garrotxa, els restaurants han registrat fins a un 80% de cancel·lacions. Ho explica a Ràdio Olot el president de l’Associació d’Hostalatge de la comarca, Gerard Xifra.

Xifra també diu que han caigut alguns dinars i sopars familiars, però ho han fet més amb comptagotes. L’únic que es manté són alguns àpats amb petits grups d’amics.

Un "tancament encobert"

Amb aquestes cancel·lacions, el sector té la sensació de fer un pas enrere després d’un estiu i una tardor amb bon ritme. A més, també asseguren que les recomanacions de Salut són un “tancament encobert” i viuen amb incertesa la possibilitat de noves mesures.

Les cancel·lacions dels sopars d’empresa han fet que els establiments hagin de refer les previsions d’aquest Nadal. Molts ja havien comprat primeres matèries o contractat personal per fer front a uns dies, on es preveia força ocupació. Malgrat tot, confien que la facturació d’aquest Nadal pugui ser superior al de l’any passat, ja que actualment no hi ha restriccions de mobilitat. A més l’ocupació turística d’aquests dies presenta millors números en comparació al 2020, quan Nadal va ser amb confinament comarcal i tota mena de limitacions socials.

També et pot interessar

Els dos anys de pandèmia deixen gairebé 20.000 casos de covid a la Garrotxa

Més de la meitat es van registrar amb la sisena onada. Des del març del 2020 han mort més de 260 garrotxins per coronavirus i l’Hospital d’Olot ha ingressat més de 1.100 ciutadans que han emmalaltit per culpa del virus

Tots els programes de 'La covid + humana'

Recupera tots els episodis de la sèrie radiofònica de Ràdio Olot que recull l'últim any de pandèmia

Estàs escoltant


Volum