En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’Hospital d’Olot detecta pocs canvis en l'evolució dels pacients ingressats per òmicron

El centre diu que encara és d’hora per concloure-ho, però de moment, estan veient poques diferències en el comportament de la nova variant respecte a la resta que han aparegut
Pau Masó | 25 de gener de 2022
L’Hospital d’Olot detecta pocs canvis en l'evolució dels pacients ingressats per òmicron

Foto: Martí Albesa


Després de setmanes de l’aparició de la variant òmicron, l’Hospital d’Olot ja considera la nova variant com a majoritària entre els pacients que ingressen amb covid al centre. L’hospital no fa estudis específics per determinar quina soca es tracta, ja que el seu laboratori no està preparat per aquest tipus de seqüenciació. Tot i això, s’assumeix que els pacients ingressats són òmicron, per la gran presència que ja té la variant a la societat. El director mèdic de l’Hospital d’Olot, Jaume Heredia, assegura que més enllà de la variant, el factor més determinant per preveure l’evolució dels pacients és la vacuna.

Tot i que encara és d’hora per concloure quins comportaments té l’òmicron en la gravetat de la malaltia, alguns estudis apunten que l’afectació seria més a la faringe i no tant als pulmons. Tot i això, Heredia assegura que molts pacients, sobretot no vacunats, es comporten com altres soques i presenten complicacions pulmonars.

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa té 13 ingressats per covid, dels quals, un en estat semicrític. De moment, el centre manté les mesures aplicades aquest gener: se segueix amb la cirurgia amb ingrés cancel·lada (excepte urgències i oncologia) i la restricció de les vistes a qualsevol pacient ingressat a planta. El centre ha anat recuperant treballadors que havien donat positiu, tot i que se segueix amb una trentena de sanitaris contagiats.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum