En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’Hospital d’Olot agafa múscul en el processament de proves PCR: fins a 200 al dia

Abans de la pandèmia el centre en feia a compte gotes i ara ja s’ha assolit la xifra de 25.000 anàlisis en dos anys
Roger Isern | 18 de gener de 2022
L’Hospital d’Olot agafa múscul en el processament de proves PCR: fins a 200 al dia

Foto: Martí Albesa


El coronavirus i la seva alta incidència han obligat a fer desenes d’esforços als centres sanitaris. L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha adquirit un nou equipament que li ha permès arribar a la xifra de 25.000 proves PCR analitzades des de l’inici de la pandèmia. Uns números impensables fa uns anys i que gràcies als nous aparells i el reforç dels professionals ha estat possible. En temps com els actuals, on la incidència és molta alta, es poden arribar a processar fins a 200 PCR al dia. El cap del Laboratori Clínic de l’Hospital d’Olot és Ferran Soldevila.

Fa molts mesos l’hospital garrotxí analitzava aquest tipus de proves en compte gotes i ara s’ha adaptat per fer front a les onades de coronavirus.

I quan acabi la pandèmia, què?

La fi de la pandèmia encara sembla una utopia, però quan acabi, aquest equipament deixarà de ser útil? Doncs no, perquè des del Laboratori Clínic de l’Hospital d’Olot ja se sap quina continuïtat se li donarà.

Actualment, es realitzen proves PCR a les persones que ingressen al centre, que han de ser intervingudes i als usuaris de residències de gent gran. En el cas dels geriàtrics, es fa un cribratge cada setmana quan la incidència és molta alta o cada 15 dies quan disminueix. Les PCR que es fan a la comarca, s’analitzen  en gran part a l’Hospital d’Olot i la resta a l’Hospital Josep Trueta de Girona.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum