En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

L’Hospital d’Olot agafa múscul en el processament de proves PCR: fins a 200 al dia

Abans de la pandèmia el centre en feia a compte gotes i ara ja s’ha assolit la xifra de 25.000 anàlisis en dos anys
Roger Isern | 18 de gener de 2022
L’Hospital d’Olot agafa múscul en el processament de proves PCR: fins a 200 al dia

Foto: Martí Albesa


El coronavirus i la seva alta incidència han obligat a fer desenes d’esforços als centres sanitaris. L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha adquirit un nou equipament que li ha permès arribar a la xifra de 25.000 proves PCR analitzades des de l’inici de la pandèmia. Uns números impensables fa uns anys i que gràcies als nous aparells i el reforç dels professionals ha estat possible. En temps com els actuals, on la incidència és molta alta, es poden arribar a processar fins a 200 PCR al dia. El cap del Laboratori Clínic de l’Hospital d’Olot és Ferran Soldevila.

Fa molts mesos l’hospital garrotxí analitzava aquest tipus de proves en compte gotes i ara s’ha adaptat per fer front a les onades de coronavirus.

I quan acabi la pandèmia, què?

La fi de la pandèmia encara sembla una utopia, però quan acabi, aquest equipament deixarà de ser útil? Doncs no, perquè des del Laboratori Clínic de l’Hospital d’Olot ja se sap quina continuïtat se li donarà.

Actualment, es realitzen proves PCR a les persones que ingressen al centre, que han de ser intervingudes i als usuaris de residències de gent gran. En el cas dels geriàtrics, es fa un cribratge cada setmana quan la incidència és molta alta o cada 15 dies quan disminueix. Les PCR que es fan a la comarca, s’analitzen  en gran part a l’Hospital d’Olot i la resta a l’Hospital Josep Trueta de Girona.

També et pot interessar

Els dos anys de pandèmia deixen gairebé 20.000 casos de covid a la Garrotxa

Més de la meitat es van registrar amb la sisena onada. Des del març del 2020 han mort més de 260 garrotxins per coronavirus i l’Hospital d’Olot ha ingressat més de 1.100 ciutadans que han emmalaltit per culpa del virus

Tots els programes de 'La covid + humana'

Recupera tots els episodis de la sèrie radiofònica de Ràdio Olot que recull l'últim any de pandèmia

Estàs escoltant


Volum