En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els visitants a la Zona Volcànica de la Garrotxa augmenten fins a un 50% durant l'estiu de la covid

La Fageda d’en Jordà és on s’ha tocat sostre
| 5 d'octubre de 2020
Els visitants a la Zona Volcànica de la Garrotxa augmenten fins a un 50% durant l'estiu de la covid

L’augment del turisme interior a causa de la pandèmia explica aquesta crescuda d’un any per altre. La Fageda d’en Jordà és on s’ha tocat sostre. En general, l’augment va ser del 30% al juliol i del 22% a l’agost. El Departament de Medi Ambient també ha identificat un increment d’algunes problemàtiques com acampades, incivisme o la proliferació de bicicletes elèctriques. 

Imatge d'arxiu de l'aparcament de la Fageda (Turisme Garrotxa)


En general, l’augment ha estat a gairebé tots els parcs naturals del país. S’ha constatat una tendència clara: la crescuda s’ha traduït en un públic més desinformat i menys respectuós amb la natura. La secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, enumera algunes de les principals incidències detectades aquest estiu.

 

En el cas del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, l’augment de visitants d’aquest estiu ha voltat entre el 20 i 30% respecte a l’any passat. Al juliol la crescuda va ser del 29% i a l’agost del 22%. A la Fageda d’en Jordà es va arribar al 50% al juliol. El director general de Polítiques Ambientals, Ferran Miralles, afirma que l’augment detectat aquest estiu ha arribat per quedar-se.

 

Els parcs naturals on hi ha hagut més augment de visitants durant l’estiu han estat el paratge natural de Poblet, el Delta de l’Ebre i els Ports. Tots ells han doblat les xifres del 2019. El Cap de Creus, el Cadí i les Capçaleres del Ter i el Freser gairebé hi ha arribat. En canvi, als Aiguamolls de l’Empordà, el descens del turisme estranger han fet caure les visites un 20% al juliol. En relació als llocs on hi ha hagut més afluència, el Departament ha explicat que estudiarà durant la tardor mesures correctores i no descarta restringir l’accés a algunes zones.

 

Davant les necessitats sorgides aquest estiu, el Departament defensa que l’Agència Natura i el Fons Patrimoni Natural són eines que han d’ajudar a cobrir “les noves necessitats” i a tenir “més recursos humans i econòmics” per tirar endavant polítiques mediambientals.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum