En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

Les farmàcies i els testos escolars: "Estàvem preparats per una ventada i ha caigut un temporal"

Educació ha promès testos gratuïts a tots els alumnes que tinguin un positiu a la classe, però les farmàcies se n’han quedat sense. Els establiments no han pogut fer front a l’alta demanda de testos i diuen a Ràdio Olot que hi ha hagut una manca de previsió de Salut
Pau Masó | 20 de gener de 2022

Una noia fent-se un test a una farmàcia (ACN)


A hores d’ara, el protocol d’Educació diu que si apareix un positiu a una classe, tots els alumnes poden anar a fer-se un test d’antígens gratuït a la farmàcia en un període màxim de set dies. Però el problema és que les farmàcies s’han quedat sense testos i es troben entre l’espasa (unes famílies que necessiten fer la prova) i la paret (un Departament de Salut que no ha previst l’alta demanda). En parla el propietari de la farmàcia Sants d’Olot, Joan Sans.

Per poder fer el test gratuït, Salut penja a l’aplicació de La Meva Salut una recepta. Les farmàcies s’han trobat que hi ha famílies que es presenten als establiments sense tenir aquesta autorització. En aquests casos, els farmacèutics recomanen esperar uns dies o comprar un test i fer-lo a casa. Si dona positiu es pot comunicar a la farmàcia i aquesta l’introdueix al sistema. Sans diu que no estaven preparats per l’allau de demanda de testos que hi ha hagut.

Des de les farmàcies recorden que el test gratuït que Educació posa a disposició dels alumnes que tinguin un company de classe positiu, no és obligatori.

Quines farmàcies de la Garrotxa fan tests escolars?

Els testos escolars no es fan a totes les farmàcies. Depenent de l’espai físic o el personal que té cada establiment decideix si té o no la capacitat de fer aquesta gestió. A la Garrotxa hi ha una desena de farmàcies que fan testos escolars: són la Farmàcia Faja, la Gou, la Montanyà, la farmàcia Vayreda i la Sans d’Olot; la Farmàcia Gratacòs de Besalú; la farmàcia Abel de la Canya; la Corominas de Sant Esteve d’en Bas; i la farmàcia Pujol de Santa Pau.

També et pot interessar

Els dos anys de pandèmia deixen gairebé 20.000 casos de covid a la Garrotxa

Més de la meitat es van registrar amb la sisena onada. Des del març del 2020 han mort més de 260 garrotxins per coronavirus i l’Hospital d’Olot ha ingressat més de 1.100 ciutadans que han emmalaltit per culpa del virus

Tots els programes de 'La covid + humana'

Recupera tots els episodis de la sèrie radiofònica de Ràdio Olot que recull l'últim any de pandèmia

Estàs escoltant


Volum