En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

Les baixes per covid del professorat afecten de ple els centres concertats

Es troben que, a diferència de l’escola pública, no tenen una borsa ni nomenaments diaris per substituir els positius que apareixen entre professors i mestres
Pau Masó | 19 de gener de 2022
Les baixes per covid del professorat afecten de ple els centres concertats

Foto: Ajuntament Olot


El Departament d’Educació nomena cada dia nous professors per cobrir les baixes per covid que es registren als centres públics de Catalunya. Aquesta mesura es va aplicar des del retorn de Nadal i ha estat aplaudida per les escoles i instituts. Però, què passa amb els concertats? No tenen una borsa com té el sistema públic i es troben sense substituts per aquells professors que han donat positiu i s’han d’aïllar set dies. És el cas, per exemple, de l’Escola Pia d’Olot. El seu director és Ferran Sala en declaracions a Ràdio Olot.

A l’Escola Pia d’Olot actualment hi ha més de 40 alumnes positius i tres professors de baixa per covid. En la primera setmana de curs ja han hagut de buscar substituts, però només n’han trobat un parell i no han pogut cobrir totes les baixes. En aquesta línia, algunes associacions com la Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha reclamat mesures excepcionals com contractar alumnes de Magisteri i que el Departament, de manera excepcional, n’assumeixi el cost. Per Sala aquesta seria una bona opció, però cal que sigui “viable”.

De moment, el Departament d’Educació ha descartat finançar les substitucions a l’escola concertada. Mentrestant, els centres hauran de continuar fent mans i mànigues per solucionar les baixes de professors. A la Garrotxa hi ha tres centres concertats: l’Escola Pia, el Cor de Maria i el Petit Plançó. Una setmana després del retorn a les aules, a la Garrotxa hi ha més de 700 alumnes i professors positius, però cap grup confinat.

També et pot interessar

Els dos anys de pandèmia deixen gairebé 20.000 casos de covid a la Garrotxa

Més de la meitat es van registrar amb la sisena onada. Des del març del 2020 han mort més de 260 garrotxins per coronavirus i l’Hospital d’Olot ha ingressat més de 1.100 ciutadans que han emmalaltit per culpa del virus

Tots els programes de 'La covid + humana'

Recupera tots els episodis de la sèrie radiofònica de Ràdio Olot que recull l'últim any de pandèmia

Estàs escoltant


Volum