En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Les baixes per covid del professorat afecten de ple els centres concertats

Es troben que, a diferència de l’escola pública, no tenen una borsa ni nomenaments diaris per substituir els positius que apareixen entre professors i mestres
Pau Masó | 19 de gener de 2022
Les baixes per covid del professorat afecten de ple els centres concertats

Foto: Ajuntament Olot


El Departament d’Educació nomena cada dia nous professors per cobrir les baixes per covid que es registren als centres públics de Catalunya. Aquesta mesura es va aplicar des del retorn de Nadal i ha estat aplaudida per les escoles i instituts. Però, què passa amb els concertats? No tenen una borsa com té el sistema públic i es troben sense substituts per aquells professors que han donat positiu i s’han d’aïllar set dies. És el cas, per exemple, de l’Escola Pia d’Olot. El seu director és Ferran Sala en declaracions a Ràdio Olot.

A l’Escola Pia d’Olot actualment hi ha més de 40 alumnes positius i tres professors de baixa per covid. En la primera setmana de curs ja han hagut de buscar substituts, però només n’han trobat un parell i no han pogut cobrir totes les baixes. En aquesta línia, algunes associacions com la Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha reclamat mesures excepcionals com contractar alumnes de Magisteri i que el Departament, de manera excepcional, n’assumeixi el cost. Per Sala aquesta seria una bona opció, però cal que sigui “viable”.

De moment, el Departament d’Educació ha descartat finançar les substitucions a l’escola concertada. Mentrestant, els centres hauran de continuar fent mans i mànigues per solucionar les baixes de professors. A la Garrotxa hi ha tres centres concertats: l’Escola Pia, el Cor de Maria i el Petit Plançó. Una setmana després del retorn a les aules, a la Garrotxa hi ha més de 700 alumnes i professors positius, però cap grup confinat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum