L'educació dels infants durant el confinament: "Ara és el moment d'aprendre altres coneixements"
Experts remarquen que cal aprofitar el confinament per potenciar aprenentatges com la col·laboració a casa o la superació
| 6 d'abril de 2020
El confinament també pot suposar un aprenentatge per als infants. Experts en pedagogia de la UdG diuen a Ràdio Olot que no cal preocupar-se per si els fills “han perdut el curs”. Remarquen que és el moment de potenciar aprenentatges com la col·laboració a casa o la superació. Asseguren que, ara més que mai, el paper dels pares ha de ser el d’acompanyant i que, si la situació s’allarga, seria bo deixar sortir els infants al carrer.
El confinament pot ser una oportunitat per repensar el sistema educatiu
Ja fa més de quinze dies que els infants i joves no van a l’escola, però per a alguns pedagogs això no suposa un perjudici per a l’aprenentatge dels alumnes. Ho deixa molt clar en Pere Cornellà, mestre i pedagog de l’Institut de Ciències de l’Educació Josep Pallach de la Universitat de Girona.
Durant aquests dies, molts infants també han perdut el contacte social amb amics i professors. Segons la professora de tecnologia educativa del Departament de Pedagogia de la UdG, Meritxell Estebanell, diu a Ràdio Olot que cal valorar l’oportunitat que ens donen les noves tecnologies per satisfer les necessitats socials.
El paper de les famílies: fer de mestre i acompanyant
Pensant en la salut social i cognitiva dels infants, els pedagogs reclamen que, si la situació de confinament s’allarga gaire més, es permeti als nens i nenes sortir al carrer acompanyats dels seus pares. I és que segons Cornellà, les famílies, més que mai, aquests dies han de fer de “mestres” i “acompanyants” dels seus fills.
Els pedagogs també creuen que la situació que vivim arran de la pandèmia del coronavirus pot suposar “una oportunitat” per a repensar el sistema educatiu.
Des del sector educatiu també admeten que actualment hi ha moltes casuístiques i que la situació és nova i “complexa”. Però asseguren que l’aplicació de la tecnologia durant aquests dies i en un futur ha de començar pel professorat.
La bretxa digital és un dels principals problemes en què es troben alguns alumnes aquests dies. Des del mateix Síndic de Greuges s’ha demanat que Educació compensi aquesta situació amb trucades telefòniques o enviaments postals. Això després que el Departament hagi admès que la docència del tercer trimestre haurà de ser telemàtica i quan encara no hi ha data de retorn a les escoles i instituts.
Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
Galetes estrictament necessàries
Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.
Llistat galetes (nom - duració - finalitat):
moove_gdpr_popup - 1 any - Guarda informació sobre l'acceptació de cookies
Si desactiveu aquesta galeta no podrem desar les preferències. Això vol dir que quan visiteu aquest web, haureu d'activar o desactivar les galetes de nou.
Galetes Analítiques
Aquest lloc web utilitza Google Analytics per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc i les pàgines més visitades.
El mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el lloc web.
Llistat galetes (nom - duració - finalitat):
_ga - 2 anys - s'utilitza per a distingir usuaris _gat - 1 minut - s'utilitza per a limitar el percentatge de solicituds _gid - 24 hores- s'utilitza per a distingir usuaris
Activeu primer les galetes estrictament necessàries perquè puguem desar les preferències!