En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

L’Ajuntament d’Olot no preveu, de moment, ajudes per als sectors afectats per les restriccions de Nadal

L’absència de l’estat d’alarma dificulta el llançament de noves ajudes i l’equip de govern confia que la Generalitat tindrà en compte el sector de l’hostaleria o la cultura
Pau Masó | 11 de gener de 2022
L’Ajuntament d’Olot no preveu, de moment, ajudes per als sectors afectats per les restriccions de Nadal

Imatge: Ajuntament d'Olot


La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i  Musicals (FECASARM) ha quantificat en 1.000 milions d’euros les pèrdues d’aquest Nadal a Catalunya a causa de les mesures anticovid de la sisena onada. A la Garrotxa, l’Associació d’Hostalatge assegurava fa unes setmanes a Ràdio Olot que les pèrdues podien ser del 80% respecte a la facturació habitual d’un mes de desembre. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, reconeix que és una situació difícil pel sector, però diu que, de moment, no tenen previst noves ajudes.

El consistori assegura, però, que estudiarà l’evolució de la situació i que l’estat d’alarma els havia ajudat en altres moments de la pandèmia a convocar subvencions. La cancel·lació del Cap d’Any i els sopars d’empresa han implicat que el sector, sobretot, de l’hostaleria hagi perdut un dels moments més dolços de l’any. A la cultura, la reducció del 70% de l’aforament també pot haver perjudicat en la venda d’entrades. Berga confia que la Generalitat estarà al costat dels sectors afectats.

Des de l’inici de la pandèmia, l’Ajuntament d’Olot ha llançat diferents paquets d’ajudes per acompanyar els sectors afectats per les mesures anticovid i els confinaments. El consistori ha estat dels més actius en aquest sentit i ha arribat a destinar mig milió d’euros a subvencions per a sectors afectats. Ho ha fet a través dels ajuts 500, 1.000 i 3.000, i calcula que han beneficiat a més de 500 empreses de la ciutat.

També et pot interessar

Els dos anys de pandèmia deixen gairebé 20.000 casos de covid a la Garrotxa

Més de la meitat es van registrar amb la sisena onada. Des del març del 2020 han mort més de 260 garrotxins per coronavirus i l’Hospital d’Olot ha ingressat més de 1.100 ciutadans que han emmalaltit per culpa del virus

Tots els programes de 'La covid + humana'

Recupera tots els episodis de la sèrie radiofònica de Ràdio Olot que recull l'últim any de pandèmia

Estàs escoltant


Volum