En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La sisena onada deixa prop de 200 ingressats per covid a l’Hospital d’Olot

Els últims tres mesos, el centre garrotxí va ingressar dues persones cada dia, una xifra només superada per la primera i la tercera onada
Pau Masó | 16 de febrer de 2022
La sisena onada deixa prop de 200 ingressats per covid a l’Hospital d’Olot

Foto: Pau Masó


El pic d’ingressats de la sisena onada a l’Hospital d’Olot es va donar el 15 de gener, quan es va arribar a 28 pacients a la unitat covid. Va ser el màxim registrat de la sisena onada que va començar al llarg del novembre i que amb tres mesos ha deixat 179 persones ingressades a l’Hospital d’Olot. Es tracta de la tercera xifra més alta entre les sis onades que hem viscut. Ara, la situació està normalitzada i, tot i la baixa incidència, el centre no té previsió de tancar la unitat covid, tot i que espera que aviat pugui estar buida. El gerent de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és Josep Maria Padrosa.

Durant el mes de gener es van ingressar un total de 98 persones, una xifra que és idèntica a la que es va registrar el febrer de fa un any, amb la tercera onada. Padrosa explica que la principal característica de la sisena onada ha estat l’alt contagi. Això va afectar de manera important la plantilla.

A hores d’ara, l’Hospital d’Olot ha recuperat la cirurgia amb ingrés i les classes presencials relacionades amb el part. El centre manté, però, limitacions a les visites a pacients ingressats amb horaris establerts i només un familiar per visita.

Al carrer, la situació segueix millorant

Fora l’Hospital, la situació també es troba a la cua de la sisena onada. A la Garrotxa, cada setmana la xifra de positius disminueix considerablement. Els últims set dies es van detectar 344 positius, són quatre vegades menys que dues setmanes enrere. I és que la Garrotxa segueix sent una de les comarques on la incidència de la sisena onada s’està reduint d’una manera més ràpida. Tot i la disminució de casos, l’alt volum de contagis que ha deixat la sisena onada ha fet que, tot i tres setmanes de forta baixada, encara ens trobem amb un risc de rebrot superior a 1.000 punts i similar al que hi havia a la cinquena onada de l’estiu passat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum