En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

La restauració garrotxina preveu pèrdues “bestials” a causa de les mesures anticovid de Nadal

El sector no sap com gestionar ara les reserves fetes per Cap d’Any i lamenta la “falta de previsió” del govern
Pau Masó | 22 de desembre de 2021
La restauració garrotxina preveu pèrdues “bestials” a causa de les mesures anticovid de Nadal

Foto: ACN


Des de fa dies els bars i restaurants ja estaven vivint una situació preocupant amb les cancel·lacions dels sopar d’empresa, ara però, tenen la sensació que el coronavirus i el govern els ha donat una estocada final a un mes de desembre que donen, gairebé, per perdut. Les noves restriccions anticovid de Nadal deixen el sector en una situació difícil i amb la previsió d’unes pèrdues que poden ser “molt bèsties” i arribar al 80%, segons el president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Gerard Xifra.

A tot això, també s’hi ha de sumar el retorn dels crèdits ICO que es van donar amb l’esclat de la pandèmia. A més, les últimes mesures deixen a l’aire un dels àpats més importants d’aquesta època a la restauració: els sopars de Cap d’Any. Xifra assegura que “no saben què fer” ni com gestionar ara unes reserves que estaven previstes per al 100%, però que les noves mesures han reduït al 50% amb un màxim de deu comensals per taula. El president de l’Associació d’Hostalatge recorda que la restauració és una cadena que implica altres sectors i que el que s’hauria d’haver fet és reforçar els hospitals.

El sector de la restauració tancarà de mala manera un any en què han pogut recuperar bones sensacions durant l’estiu i la tardor, però que no ha arribat a ser un any “normal” i això ha afectat la viabilitat dels negocis. Els bars i restaurants s’agafen al fet que, tot i les restriccions, els clients han fet confiança quan han pogut.

També et pot interessar

Els dos anys de pandèmia deixen gairebé 20.000 casos de covid a la Garrotxa

Més de la meitat es van registrar amb la sisena onada. Des del març del 2020 han mort més de 260 garrotxins per coronavirus i l’Hospital d’Olot ha ingressat més de 1.100 ciutadans que han emmalaltit per culpa del virus

Tots els programes de 'La covid + humana'

Recupera tots els episodis de la sèrie radiofònica de Ràdio Olot que recull l'últim any de pandèmia

Estàs escoltant


Volum