En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La problemàtica dels positius sense PCR arriba als CAP: "Nosaltres no tenim la solució"

Els centres asseguren que no saben on dirigir la ciutadania i que això és un problema “polític” que els col·lapsa encara més
Pau Masó | 21 de juliol de 2021

Foto: Martí Albesa


Per poder tenir el passaport covid hi ha tres opcions: amb una prova negativa, amb alguna de les dosis de les vacunes europees o amb una PCR positiva que acrediti que s’ha passat la covid. En aquesta última opció, per directriu europea, no s’accepta un test d’antígens. Només s’accepta una PCR positiva com a prova que s’ha passat la covid. Davant aquesta situació, molta gent es troba que va ser diagnosticada amb un test ràpid i això no permet aconseguir el certificat. La problemàtica s’ha traslladat als CAP que alerten que això els satura encara més. El director de les àrees bàsiques d’Olot i Besalú és Josep Lluís Nicolau.

Les consultes sobre aquesta problemàtica han anat a més i han coincidit amb una situació de col·lapse als CAP. La cinquena onada està desbordant l’atenció primària i les problemàtiques “burocràtiques” no ajuden. Nicolau assegura que no saben on dirigir la gent.

"El millor seria disposar de més personal"

Per descongestionar els CAP, Salut va deixar de fer proves diagnòstiques a contactes estrets que no tenien símptomes. Per Nicolau això és “un pedaç” i el que necessiten són més mans.

Es calcula que, com a mínim, més de 160.000 catalans no podran tramitar el certificat de recuperació de la covid perquè van ser diagnosticats amb una prova d’antígens. Els testos ràpids són instantanis, més barats i eviten col·lapsar els laboratoris, però tenen menys sensibilitat. En canvi, les proves PCR són més sensibles, però necessiten una anàlisi clínica. L’única opció que queda a les persones que hagin passat recentment el coronavirus són els laboratoris privats: pagar una prova PCR durant el període que es passi la malaltia per poder tramitar després el certificat covid.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum