En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La pandèmia ha costat 2’2 milions d’euros a l’Ajuntament d’Olot

Durant el 2020, l’equip de govern ha fet més de 200 modificacions pressupostàries
| 16 de febrer de 2021
La pandèmia ha costat 2’2 milions d’euros a l’Ajuntament d’Olot

Aquesta és la factura que, fins avui, calcula el consistori olotí, a l’espera de resoldre indemnitzacions amb les zones blaves, al TPO o altres partides que s’han de tancar. Durant el 2020, l’equip de govern ha fet més de 200 modificacions pressupostàries per suplir la disminució d’ingressos i cobrir necessitats sorgides de la pandèmia. 

Foto: Pau Masó


La covid-19 ha trastocat de dalt a baix el pressupost del 2020. L’equip de govern de la ciutat s’ha vist obligat a fer una feina ingent a l’hora de quadrar els números i compensar partides que sobraven o que quedaven curtes. En total, el consistori calcula que dels 2,2 milions que s’han destinat per fer front a la situació de pandèmia, un 40% han estat per cobrir la caiguda d’ingressos. La regidora d’Hisenda, Montserrat Torras, posa alguns exemples.

 

La factura que deixa la covid a l’Ajuntament d’Olot també inclou la compra de material anticovid com mascaretes o mampares per 80.000 euros, ajuts socials en pensions, àpats o transferències a Càrites, Creu Roja o el Consorci per un valor de 354.000 euros; o les dues línies d’ajudes que va llançar el consistori l’any passat que sumen un total de 425.000 euros. La factura encara no està tancada i falta sumar-hi indemnitzacions a les empreses que gestionen la zona blava de la ciutat, la neteja o el TPO.

"L'Ajuntament se n'ha sortit prou bé"

L’equip de govern diu que s’ha pogut fer front a la situació gràcies, en part, a la possibilitat d’utilitzar el romanent de tresoreria (500.000 euros) o el 20% del superàvit. L’alcalde de la ciutat, Pep Berga, diu que també hi ha ajudat “la feina de gestió pressupostària d’anys anteriors”, i creu que el consistori se n'ha sortit “bé”.

 

Totes les partides que no es van utilitzar directament per allò que estaven planejades s’han reinvertit en altres necessitats. Per exemple, si es fan les Festes del Tura d’aquest 2021 no s’hi sumarà el pressupost de l’any passat, ja que aquest ha servit per cobrir altres necessitats. Per altra banda, el consistori ha deixat clar que no vol renunciar a cap de les inversions que tenia plantejades al principi de mandat i per això, se segueix treballant perquè l’Espai Cràter, la piscina municipal coberta o la nova biblioteca puguin tirar endavant.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum