En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant, Neus Asin i Pere Farjas

La Garrotxa vol posicionar-se entre els millors destins pel turisme postconfinament

Ho asseguren des del sector pel fet de ser un territori “proper, de qualitat i apte per a totes les butxaques”
| 18 de maig de 2020
La Garrotxa vol posicionar-se entre els millors destins pel turisme postconfinament

El sector creu que és un dels territoris més ben posicionats per aconseguir-ho. Afirmen que es tracta d'un destí “proper, de qualitat i apte per a totes les butxaques”. Falta per veure, però, com influirà la possibilitat o no d’anar a la platja i la lluita entre comarques per un públic que enguany serà més reduït. Tres de cada quatre turistes que venien a la comarca eren espanyols.

El turisme intern pot afavorir la Garrotxa durant aquest estiu

Les últimes dades demostren que la majoria dels turistes que aterraven a la Garrotxa eren de l’Estat. Un 52% procedien de Catalunya i un 19% de la resta d’Espanya. Els números, doncs, demostren que la comarca és un destí escollit, principalment pel turisme de proximitat, un turisme que serà molt buscat en el postconfinament. La impossibilitat de travessar fronteres farà que els viatges siguin interns. El president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa creu, però, que això també farà que les destinacions s’hagin de repartir un públic molt més petit. És Gerard Xifra en declaracions a Ràdio Olot.

 

Pel que fa a la Garrotxa, es preveu que la majoria d’estades turístiques siguin escapades d’un dia o de caps de setmana. La presidenta de Turisme Garrotxa, Maria Vidal, diu que el turisme de proximitat també serà una solució en un moment en què les famílies, segurament, gastaran menys.

 

La imatge de la Garrotxa

Les previsions de Turisme Garrotxa indiquen que la comarca pot estar entre els destins més buscats pel turisme postconfinament. Vidal també diu que la imatge que projecta la Garrotxa a arreu de Catalunya hi ajuda.

 

Els hotels i allotjaments turístics ja podran obrir a partir de la fase 1 sense que s’utilitzin les zones comunes. No serà fins a la fase 2 quan es podran obrir sales d’estar, piscines o halls amb un terç de l’aforament. Al tercer esgraó del desconfinament la limitació s’ampliarà al 50%.

També et pot interessar

Hipra signa un acord per subministrar 50 milions de dosis de la vacuna contra la covid-19 al Vietnam amb l’objectiu de fer front a la pandèmia

El subministrament es faria efectiu després de fer estudis clínics locals i obtenir l'autorització del país asiàtic

Comença un nou curs escolar a la Garrotxa amb canvis en les mesures Covid

Ja no caldrà desdoblar grups o prendre la temperatura a l’entrada dels centres. Les vacunes a partir de dotze anys evitaran haver de confinar grups sencers com passava fins el curs passat. El número d’estudiants es manté en els mateixos valors de l’any anterior, tot i la tendència a la baixa de la natalitat.

Estàs escoltant


Volum