En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa veu la llum al final del túnel

Després de 14 mesos de pandèmia l’atenció primària i l’Hospital d’Olot asseguren que la comarca entra en una nova etapa
Pau Masó | 11 de juny de 2021
La Garrotxa veu la llum al final del túnel

Foto: Martí Albesa


Fa només un mes la Garrotxa tenia un risc de rebrot proper a 1.000 punts i es detectaven 200 casos de covid a la setmana. Ara, el risc de rebrot se situa per sota de 100 i es detecten una vintena de casos a la setmana a tota la comarca. El descens és inqüestionable i es va començar a detectar a mitjans de maig quan la vacunació va acostar-se al 40% de la població adulta. Tot plegat ha fet que els sanitaris de la comarca assegurin que ja veuen la llum al final del túnel. El director de l’atenció primària de l’ICS a la Garrotxa és Josep Lluís Nicolau.

A l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa la sensació és la mateixa. El director mèdic, Jaume Heredia diu que s’entra en una nova etapa.

Josep Lluís Nicolau, director de l'ICS a la Garrotxa (Martí Albesa)

L’hospital va tancar aquest dimecres la unitat covid després de 280 dies oberta. De moment, la Garrotxa es manté en una situació molt bona i s’ha situat, després de molt de temps, en la línia de Catalunya. Els dos doctors garrotxins asseguren que això ha estat gràcies a la vacunació.

Estiu i tardor?

Pel que fa al futur, Heredia és optimista i augura un estiu, i fins i tot, una tardor millors que l’any passat.

Jaume Heredia, director mèdic de l'Hospital d'Olot (Pau Masó)

Per Nicolau, l’estiu també serà “normal”, però diu que caldrà esperar a la tardor per confirmar que hem superat la pandèmia.

Les úniques amenaces que podrien trencar la tònica actual són les variants del coronavirus. La variant índia ja ha comportat un augment de casos al Regne Unit i s’està estudiant l’efectivitat de les vacunes davant aquesta nova soca. A hores d’ara, la variant britànica és majoritària i la brasilera i índia representen un 4% dels casos a Catalunya. Per altra banda, la variant sud-africana s’ha mantingut estable.

També et pot interessar

Preocupació entre el món sanitari garrotxí pel possible desconfinament

Els centres d’atenció primària temen per un nou col·lapse

L’Institut de Cultura d’Olot demana que també es creïn ajudes per als artistes locals

Expliquen a Ràdio Olot que s’estan estudiant accions amb l’equip de govern de la ciutat

Generació d'èxits

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum