En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

La Garrotxa no preveu desabastiment de productes per aquest Nadal

Euram, els placers i l'Associació de Comerciants asseguren a Ràdio Olot que tots els productes i encàrrecs nadalencs arribaran a temps
Pau Masó | 21 de desembre de 2021
La Garrotxa no preveu desabastiment de productes per aquest Nadal

La crisi logística i productiva que ha aflorat després de l’obertura dels confinaments mundials per la covid, ha encès algunes alarmes respecte a l’oferta de productes de Nadal. Alguns sectors han fet tocs d’alerta per la falta de subministraments i el retard en l’arribada de mercaderies. Però des de l’Associació d’Empreses Euram Garrotxa afirmen a Ràdio Olot que no s’ha de patir. El seu president és Òscar Rodríguez, en declaracions al programa ‘L’economia en el punt de mira’.

Els placers compliran amb els encàrrecs

A la Plaça Mercat d’Olot es va patir per la vaga del sector del transport convocada per aquestes dates. Però finalment, s’ha desconvocat i el president dels placers assegura que tots els encàrrecs que s’han fet per aquests dies de Nadal s’entregaran a temps. Escoltem Jordi Vilarrasa.

Imatge d'arxiu de la Plaça Mercat d'Olot (Pau Masó)

El comerç, sense problemes

El sector del comerç també va estar pendent de la vaga que es va anunciar al món del transport. Però un dels membres de la junta de l’Associació de Comerciants, Jordi Rovira, explica a Ràdio Olot que, finalment, no hi ha hagut entrebancs.

Mirar més a prop

Des del sector empresarial assenyalen que la crisi logística i productiva actual s’explica per la reobertura massiva del consum i les inversions productives. La fragilitat que ha demostrat la globalització durant els últims mesos, amb un col·lapse de la producció, les infraestructures portuàries i la cadena d’abastament, fan que, segons Rodríguez, ja hi hagi companyies que tornin a mirar el mercat local.

El desproveïment mundial de productes es va començar a detectar aquest 2021 amb la reobertura de molts sectors després dels confinaments de l’any passat. A part de l’alimentació, les empreses d’elements típics de Nadal com les joguines han hagut de preveure amb més temps les vendes dels pròxims dies perquè el producte arribés en el seu moment. Això ha d’ajudar a fer que siguin poques les famílies que aquest Nadal hagin d’esperar uns dies més per desembolicar els regals.

També et pot interessar

Els dos anys de pandèmia deixen gairebé 20.000 casos de covid a la Garrotxa

Més de la meitat es van registrar amb la sisena onada. Des del març del 2020 han mort més de 260 garrotxins per coronavirus i l’Hospital d’Olot ha ingressat més de 1.100 ciutadans que han emmalaltit per culpa del virus

Tots els programes de 'La covid + humana'

Recupera tots els episodis de la sèrie radiofònica de Ràdio Olot que recull l'últim any de pandèmia

Estàs escoltant


Volum