En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa fa el pic de la sisena onada

Va ser el passat 22 de gener tal com indiquen les dades consolidades. La comarca va arribar a més de 8.000 punts de risc de rebrot i ara s’ha iniciat una baixada que està sent més ràpida que la resta del país
Pau Masó | 1 de febrer de 2022
La Garrotxa fa el pic de la sisena onada

Foto: Pau Masó


La sisena onada canvia de tendència a la Garrotxa i també a la majoria del país. A casa nostra ho va fer a partir del dissabte 22 de gener, quan els números van tocar sostre, van marcar tots els rècords, i van començar a tombar cap a un descens pronunciat. El pic de la sisena onada es va donar amb un risc de rebrot de 8.036 punts, una xifra quatre vegades superior al màxim que es va registrar durant la tercera onada.

Durant la setmana del pic de contagis, la Garrotxa va arribar a registrar més de 2.100 casos setmanals i una incidència de més de 3.600, unes xifres mai vistes fins ara. L’expert olotí en processament de dades i professors de la UPC, Josep Salavedra, explica a Ràdio Olot que la sisena onada va tenir dues fases marcades per l’aparició de la variant òmicron.

Però, un cop superat el pic, la comarca ha iniciat un descens accentuat que, fins i tot, va més de pressa que la resta del país.

Poc més d'un mes per tornar a nivells òptims

I és que amb només una setmana els casos diaris de coronavirus a la Garrotxa han disminuït més de la meitat, el risc de rebrot ha caigut més de 3.000 punts i la incidència per 100.000 habitants ha baixat en més de 1.000 casos. Salavedra pronostica que si es manté aquest ritme amb una velocitat de contagi inferior a 0,7, la Garrotxa podria arribar a una incidència de només 100 casos en poc més d’un mes.

Un dels factors que podria frenar la baixada de la sisena onada és la reobertura de l’oci nocturn. Aquest fet allargaria el temps que es necessita per tornar a les incidències baixes. També s’ha de preveure que la reducció dels contagis tardarà uns dies més a arribar als hospitals. De moment, l’Hospital d’Olot té, a hores d’ara, 18 pacients ingressats amb coronavirus. El centre ha recuperat més de la meitat dels sanitaris que hi havia contagiats i només hi ha 13 professionals confinats.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum