En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa estudiarà fer un pla comarcal per frenar les aglomeracions als gorgs

L’objectiu és frenar les aglomeracions i establir mesures conjuntes que regulin l’accés als espais
| 1 de setembre de 2020
La Garrotxa estudiarà fer un pla comarcal per frenar les aglomeracions als gorgs

El Consell Comarcal engegarà aquest mes de setembre una taula de treball amb els municipis més afectats de la qual es preveu que surtin accions per a l’estiu que ve. L’objectiu és frenar les aglomeracions i establir mesures conjuntes que regulin l’accés als espais. Els alcaldes diuen a Ràdio Olot que cal més pedagogia i control per part dels Mossos.

Alguns municipis, com les Planes d'Hostoles, apliquen restriccions per limitar l'aforament (Pau Masó)

Aquest ha estat un estiu de mesures dràstiques pel que fa als gorgs de la Garrotxa. La necessitat de controlar l’afluència a causa del coronavirus ha provocat que alguns ajuntaments decidissin fer el pas i contractar vigilants o fer pagar per accedir a la zona de bany. Són, però, restriccions que depenen del pressupost de cada ajuntament. Per aquest motiu, els consistoris han plantejat al Consell Comarcal la creació d’un pla per unificar criteris amb l’ajuda del Departament d’Interior i la Diputació de Girona. L’objectiu principal seria limitar l’aforament. L’alcalde de Santa Pau és Pep Companys, en declaracions a Ràdio Olot.

 

Molts ajuntaments s’han trobat aquest estiu que, a més de no respectar la distància de seguretat als espais, també hi ha qui hi deixa les deixalles. Es demana que els agents informadors tinguin capacitat sancionadora i que els Mossos d’Esquadra posin més atenció i agents a les zones de bany. L’alcalde de la Vall d’en Bas és Lluís Amat.

Les gorgues de la Garrotxa són un atractiu turístic de cada estiu (Ràdio Olot)

Educació per prevenir sancions

Els municipis afirmen que “sap greu” arribar a la sanció econòmica, però que de moment és l’única solució per frenar actituds poc responsables. Recorden que les restriccions que ja s’han aplicat ajuden a preservar el medi ambient. Amat explica que només cal educació.

 

La sobrefreqüentació dels gorgs garrotxins està provocada, sobretot, per les visites puntuals d’un dia que no es poden controlar. També s’hi afegeix l’ús d’Internet i les xarxes socials, ja que han fet que es descobrissin indrets que abans passaven desapercebuts. En parla el mateix alcalde de Santa Pau i la gerent de Turisme Garrotxa, Turina Serra.

 

Els diferents municipis es mostren satisfets de la bona rebuda que han tingut les restriccions fetes aquest any. La Vall d’en Bas, Santa Pau, Riudaura o les Planes d’Hostoles, entre altres, han aplicat restriccions i sancions als seus gorgs. Unes mesures que es preveu que de cara a l’any que ve s’estenguin a tota la comarca i siguin homogènies.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum