En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa es prepara per fer front al coronavirus

De moment, no ha aparegut cap cas, però, segons ha pogut saber Ràdio Olot, hi ha sis persones confinades com a mesura preventiva
| 11 de març de 2020
La Garrotxa es prepara per fer front al coronavirus

A la comarca, de moment, no ha aparegut cap cas, però, segons ha pogut saber Ràdio Olot, hi ha sis persones confinades com a mesura preventiva. Des de l’Hospital d’Olot diuen a aquesta emissora que el virus acabarà arribant, però que estan preparats per adaptar-se a qualsevol situació. Des del Consell Comarcal ja han posat fil a l’agulla a la redacció d’un protocol específic per donar resposta a possibles mesures dràstiques de prevenció.


La comarca té un pla d’emergències que s’activa en casos meteorològics com el temporal Glòria o les nevades, però no existeix un protocol específic per al coronavirus. Per això, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública i el Consell Comarcal han començat a contactar amb actors del territori per establir una cadena d’actuació en cas que la situació anés a més. El director del SIGMA és en Francesc Canalias.

 

"El coronavirus acabarà arribant a la Garrotxa"

Fins ara, a la Garrotxa no s’ha detectat cap cas positiu de coronavirus. Sí que hi ha hagut aïllaments per prevenció. Segons ha pogut saber Ràdio Olot, són sis persones, totes elles d’Olot. Haurien estat en contacte amb persones que tenen el coronavirus, però estan bé de salut i no tenen cap símptoma. També han aparegut sospites que han acabat amb res. Des de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, diuen a Ràdio Olot que el coronavirus acabarà arribant a la comarca. El seu director mèdic és en Jaume Heredia.

 

De moment, no s'ha registrat cap cas de coronavirus a la Garrotxa


A la Garrotxa, els actors responsables de detectar i tractar possibles casos de coronavirus són les Àrees Bàsiques d’Olot i Besalú, el SEM i l’Hospital. El centre sanitari actua de font de detecció i tractament dels casos que necessitin assistència més enllà dels símptomes banals. Mentre que les àrees bàsiques i el SEM són els encarregats del suport a les persones que puguin estar aïllades a casa. Si es donés un cas positiu del coronavirus a la Garrotxa, Heredia assegura que la comarca està preparada i que se seguirien les ordres del Departament de Salut.

Les vistes a Urgències han baixat lleugerament

Des de l’Hospital d’Olot ja s’ha activat un protocol específic del coronavirus que reforça les mesures de prevenció dels professionals i que ha obligat a habilitar un espai per possibles casos. També s’ha suspès, de forma preventiva, una conferència entre professionals organitzada pel centre garrotxí aquest dijous. Heredia diu a Ràdio Olot que la resposta de la ciutadania és positiva i que, fins i tot, han baixat les visites a Urgències.

 

Des de l’Hospital d’Olot demanen, en cas de trobar-se malament, no desplaçar-se als centres sanitaris i trucar al 061 o al 112. Els professionals asseguren que la millor mesura de prevenció és rentar-se les mans tantes vegades al dia com sigui possible. , Catalunya ja ha superat el centenar de contagis i tres persones amb patologies prèvies han mort pel coronavirus.

 

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum