En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La Garrotxa deixa d’estar en risc “alt” després de vuit mesos

El risc de rebrot ha baixat dels 100 punts per primera vegada des del setembre i ara es troba en un nivell "moderat"
| 8 de juny de 2021
La Garrotxa deixa d’estar en risc “alt” després de vuit mesos

El risc de rebrot ha baixat dels 100 punts per primera vegada des del setembre i ara es troba en un nivell "moderat". Feia més de mig any que la comarca no estava en una situació tan bona i de retruc se situa per sota la mitjana catalana i també deixa d’estar entre els territoris amb més incidència. Els valors actuals estan als 88 punts i són, fins i tot, més baixos als de fa un any. 

Foto: Pau Masó


El 17 de setembre del 2020 va ser l’últim dia que la Garrotxa es va situar per sota de 100. Fins ara, el risc de rebrot ha estat per sobre aquest llindar que marca un risc “alt”. Per sota els 100 punts el risc passa a ser moderat i per sota als 30 es considera un risc “baix”. L’expert olotí en processament de dades, Josep Salavedra, valora la fita que ha aconseguit la Garrotxa després de set mesos consecutius amb valors de risc “alt”. Salavedra també destaca que la incidència acumulada dels últims set dies ha baixat de 40, un valor també baix.

 

Actualment el risc de rebrot de la Garrotxa és de 88 punts i el d’Olot està encara més baix, a 73. Són xifres més baixes que els primers dies de juny del 2020, quan el risc de rebrot se situava per sobre els 100 punts. En l’últim mes la caiguda del risc de rebrot de la capital garrotxina ha estat en picat: en qüestió d’un mes ha caigut mil punts. Això ha fet que Olot i la Garrotxa hagin deixat d’estar entre els territoris amb més incidència de Catalunya i hagin tornat a situar-se en línia del país, fins i tot, per sota la mitjana catalana. Salavedra creu que Olot ha tocat fons i que ara poden sorgir petits rebrots que no cal donar massa importància si són de pocs casos, ja que per petits que siguin tindran una forta incidència en nivells tan baixos.


Un descens sense deixar de rastrejar

A partir d’ara el professor de la Universitat Politècnica de Catalunya demana fixar-se en la incidència de casos per 100.000 habitants (IA_7) i que aquesta no superi els 40 casos. També creu que la Garrotxa ha arribat a aquests nivells baixos gràcies a les activitats a l’aire lliure i perquè s’han respectat les mesures. Salavedra també destaca que la comarca ha aconseguit baixar sense variar la intensitat de rastreig.

 

I és que en l’última setmana s’han fet unes 860 proves PCR i testos d’antígens. Són un centenar més dels que es van fer en els anteriors quinze dies. L’arribada de l’estiu, amb activitats exteriors i espais més ventilats, hauria d’ajudar a mantenir les dades actuals, però també hi ha l’amenaça de la variant índia que podria fer saltar pels aires les xifres positives que hi ha actualment a la Garrotxa i també a Catalunya.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum