En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant, Neus Asin i Pere Farjas

La Garrotxa ajudarà els bars i restaurants amb una campanya de difusió

A través de l’Agència Dinàmig es promocionarà tots els serveis a domicili
| 16 d'octubre de 2020
La Garrotxa ajudarà els bars i restaurants amb una campanya de difusió

A través de l’Agència Dinàmig es promocionarà tots els serveis a domicili que facin els establiments. També s’assessoraran els locals en matèria d’ajudes econòmiques. L’Ajuntament d’Olot fa una crida als ciutadans a tenir una “responsabilitat social” i ajudar un dels sectors més importants a la comarca. 

Foto: Pau Masó


L’única opció de venda que tindran els restaurants i bars els pròxims quinze dies serà menjar per emportar o a domicili. Aquesta serà l’única finestra que quedarà oberta en molts locals de restauració després del tancament ordenat per la Generalitat. A la Garrotxa, l’Agència Dinàmig ha volgut actuar de pressa i oferirà promoció i difusió a tots aquells establiments que facin servei a domicili. Ho explica el regidor de Promoció Econòmica d’Olot, Estanis Vayreda.

Una ajuda, però no una salvació

A través d’una pàgina web es podran consultar tots els serveis a domicili que ofereixin els restaurants garrotxins. Tot i que el sector creu que això no els salvarà, pensen que el servei a domicili pot ajudar a tenir una sortida per a les primeres matèries. El president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa és Gerard Xifra.

 

Duran el confiament, un centenar d’establiments (entre botigues i restaurants) van donar servei a domicili. L’Ajuntament d’Olot fa una crida a la ciutadania a ajudar el sector.

 

"Les capacitats econòmiques de l'Ajuntament cada vegada són més limitades"

A més de la difusió dels serveis a domicili, l’Agència Dinàmig també oferirà assessorament per tramitar les ajudes que ha promès la Generalitat. Pel que fa al consistori olotí, no es preveuen més subvencions directes al sector.

 

Després de l’agroalimentari, el comerç i els serveis socials, l’hostaleria és el sector de la Garrotxa que dona feina a més persones: un total de 1.800. En volum de negoci, els bars i restaurants representen un 5% del PIB de la Garrotxa amb una facturació anual de 82,6 milions d’euros.

 

També et pot interessar

Hipra signa un acord per subministrar 50 milions de dosis de la vacuna contra la covid-19 al Vietnam amb l’objectiu de fer front a la pandèmia

El subministrament es faria efectiu després de fer estudis clínics locals i obtenir l'autorització del país asiàtic

Comença un nou curs escolar a la Garrotxa amb canvis en les mesures Covid

Ja no caldrà desdoblar grups o prendre la temperatura a l’entrada dels centres. Les vacunes a partir de dotze anys evitaran haver de confinar grups sencers com passava fins el curs passat. El número d’estudiants es manté en els mateixos valors de l’any anterior, tot i la tendència a la baixa de la natalitat.

Estàs escoltant


Volum