En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Fins a 3.000 euros d'ajuda: Olot llença noves subvencions per a negocis afectats per la covid

Van adreçades als sectors que han hagut de tancar per les mesures del Procicat i a àmbits concrets on la facturació ha caigut en picat
| 12 de novembre de 2020
Fins a 3.000 euros d'ajuda: Olot llença noves subvencions per a negocis afectats per la covid

Olot llença un nou paquet d’ajudes econòmiques per fer front a la crisi del coronavirus. Aquesta vegada va adreçat als sectors que han hagut de tancar per les mesures del Procicat i a àmbits concrets on la facturació ha caigut en picat. Es creen dues línies d’ajuda: una de 1.000 euros  per a negocis de l’hostaleria, centres d’estètica o activitats extraescolars i gimnasos; i una de 3.000 euros per a activitats com les agències de viatges i l’oci nocturn. 

Foto: Pau Masó


En total, l’Ajuntament destinarà 335.000 euros a aquest nou paquet d’ajudes que se suma als Ajuts 500 que el consistori ja va llançar en ple confinament. L’alcalde Pep Berga, detalla les noves ajudes.

 

En el cas de l’Ajut 3.000, només hi podran accedir aquells negocis que han vist caure un 80% la facturació en els últims 5 mesos. Són, per exemple, les agències de viatges, l’oci nocturn o les empreses vinculades als sectors dels esdeveniments culturals. Les bases de les ajudes s’aprovaran al ple municipal de la setmana que ve i es preveu que abans de Nadal ja es puguin cobrar.

L'alcalde d'Olot, Pep Berga, a l'esquerre, i el primer tinent d'alcalde, Estanis Vayreda, a la dreta (Pau Masó)


"La urgència de la ciutat no és una obra, és acompanyar les empreses"

Segons l’alcalde d’Olot, les noves ajudes busquen “mantenir l’activitat” fins que no vinguin temps millors. Berga assegura que, ara mateix, la principal urgència de la ciutat no és arreglar carrers o fer una obra, sinó “acompanyar les famílies”.

 

Les noves ajudes que ha llançat l’ajuntament d’Olot s’han pogut desbloquejar després que el govern espanyol autoritzés als ajuntaments l’ús del romanent. El consistori calcula que unes 250 petites i mitjanes empreses de la ciutat es podran veure beneficiades de les subvencions. A més de les ajudes al teixit empresarial, Olot també destinarà 115.000 euros a reforçar els serveis socials i se’n reservarà 50.000 per a futures necessitats. En total doncs, es preveu mobilitzar mig milió d’euros del romanent per fer front a la crisi del coronavirus.

 

També et pot interessar

El Casal Marià d’Olot torna a obrir com a punt de vacunació massiu

Principalment, s’utilitzarà per administrar terceres dosis, però també s’aprofitarà per seguir vacunant les persones que encara no ho hagin fet

L’Hospital d’Olot torna a restringir visites davant la incidència de la covid

Des d’aquest divendres només es permetran visites individuals a pacients ingressats i en horaris limitats

Estàs escoltant


Volum