En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els dos anys de pandèmia deixen gairebé 20.000 casos de covid a la Garrotxa

Més de la meitat es van registrar amb la sisena onada. Des del març del 2020 han mort més de 260 garrotxins per coronavirus i l’Hospital d’Olot ha ingressat més de 1.100 ciutadans que han emmalaltit per culpa del virus
Pau Masó | 14 de març de 2022
Els dos anys de pandèmia deixen gairebé 20.000 casos de covid a la Garrotxa

Foto: Pau Masó


Aquest diumenge ha fet dos anys d’aquest moment. Era el 13 de març del 2020 i el ja expresident de Catalunya, Quim Torra, anunciava el confinament del país. La decisió simbolitzaria l’inici de la pandèmia del coronavirus a casa nostra, tot i que ja feia uns dies que havien aparegut els primers casos. A la Garrotxa el primer contagi arribaria tres dies després, el 16 de març de 2020. Es tractava del primer dels milers de casos que han acabat apareixent a la nostra comarca. Segons les dades del Departament de Salut, aquest és el balanç que ha deixat el coronavirus a la Garrotxa:

Casos

En els dos anys de pandèmia s’han comptabilitzat 19.693 casos a la Garrotxa. Tot i que hi ha ciutadans que han passat la covid més d’un cop, al voltant d’un 30% de la població de la comarca s’hauria contagiat de coronavirus. La meitat dels casos que s’han comptabilitzat durant aquests dos anys, han aparegut a la sisena onada. Un 51% dels contagis detectats a la Garrotxa van ser entre el novembre del 2021 i el febrer del 2022. Així, doncs, durant l’última onada es van detectar més contagis que en les anteriors cinc onades juntes.

Pel que fa a les edats, el col·lectiu que més s’ha infectat durant aquests dos anys ha estat el de 40 a 49 anys. En aquesta franja d’edat s’hi concentren el 18% dels casos, mentre que el col·lectiu amb menys contagi ha estat el de 70 a 79 anys, amb només un 4% dels contagis totals de la comarca.

Ingressos

Amb els dos anys de pandèmia, l’Hospital d’Olot ha ingressat 1.133 persones, de les quals 126 en estat crític. El pic més elevat d’ingressos al centre garrotxí es va viure el 3 d’abril del 2020 amb 72 persones ingressades a la unitat covid.

Defuncions

Segons les dades del Departament de Salut, 263 garrotxins han mort per o de coronavirus. La gran majoria ho han fet en hospitals o residències, i 11 han mort al domicili. Pel que fa a les edats de les defuncions, set de cada deu tenien més de vuitanta anys. Això demostra la letalitat que la covid ha tingut, sobretot, entre la gent gran. En dos anys no s’ha registrat cap mort per covid entre les persones més joves de 30 anys, però si se n’han registrat dos entre garrotxins de 30 a 49 anys. En relació amb la població total de la Garrotxa, les 263 morts per covid d’aquests darrers dos anys signifiquen el 0,4% de la població que viu a la comarca.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum