En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els centres educatius de la Garrotxa tornen de Nadal amb el doble de positius

Abans de les vacances nadalenques hi havia 141 positius, ara són 274
Pau Masó | 12 de gener de 2022
Els centres educatius de la Garrotxa tornen de Nadal amb el doble de positius

Foto: Ajuntament d'Olot


L’últim dia de classe abans de les vacances de Nadal, el dimecres 22 de desembre, hi havia 141 positius relacionats amb els centres escolars de la Garrotxa. 120 eren alumnes i 21 eren professors. Dues setmanes després, les xifres s’han duplicat. Aquest dilluns 10 de gener, els centres educatius de la Garrotxa han notificat un total de 274 positius (231 alumnes i 41 professors). El director de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut a la Garrotxa admet que aquesta sisena onada ha generat brots a les escoles. Josep Lluís Nicolau diu a Ràdio Olot que s’està a l’expectativa de com avança la transmissió les pròximes setmanes.

Magrat el nombre de positius que han aparegut en el retorn de les vacances de Nadal, a la Garrotxa, de moment, no hi ha cap grup confinat, segons el Departament d’Educació. Això es deu al fet que a partir d’ara només es confiarà un grup classe si hi ha cinc o més positius. Nicolau diu això, respecte al nou protocol.

"Si alguna cosa hem après, és l'adaptació ràpida"

On s’han detectat més positius en el retorn a les aules després de Nadal és als instituts. Els tres centres de secundària de la ciutat d’Olot són els que agrupen més casos positius, també perquè són els que tenen més volum d’alumnes. L’IES Garrotxa, el Montsacopa i el Bosc de la Coma han notificat 93 casos aquest dilluns. Representen el 34% del total de positius registrats en el retorn escolar. La regidora d’Educació d’Olot, Mariona Camps, agraeix, malgrat la situació, l’adaptació de la comunitat educativa.

Des de l’inici de curs, ja s’han registrat més de 1.100 positius als centres educatius de la Garrotxa. És quatre vegades més que el mateix període del curs passat: en els quatre primers mesos del curs 20-21 es van registrar 266 positius entre alumnes i professors a la Garrotxa. La sisena onada és la principal explicació per entendre el gran nombre de contagis que s’estan acumulant aquest any.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum