En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els centres educatius de la Garrotxa celebren el final de les quarantenes: "Comencem a veure la llum"

Amb el nou protocol, només s’hauran de confinar els alumnes que donin positiu i no s’haurà d’especificar si és covid. Els directors asseguren que això facilitarà la gestió després de molts mesos d’incertesa
Roger Isern | 24 de febrer de 2022

Foto: Ajuntament d'Olot


Llum al final del túnel. Així és com defineixen els responsables de diferents centres educatius de la Garrotxa el canvi del protocol per fer front al coronavirus. Des d’aquest dimecres, només s’hauran de confinar els alumnes que donin positiu. Abans s’obligava a confinar tota una classe si apareixien cinc o més casos. Aquest canvi permet als centres agafar aire i celebren que hagi arribat la notícia per encarar el tram final de curs amb més normalitat. El director de l’Escola Pia és Ferran Sala.

El primer trimestre del curs 2021-22 ha estat insostenible en certs moments. Els centres han viscut molts confinaments i ha costat fer front a la gestió diària sense un reforç complet del personal. El coronavirus ha fet estralls tant aquest curs com en el passat, fet que ha dificultat el funcionament de l’ensenyament per part de docents. El director de l’Escola Malagrida d’Olot, Jordi Ferrarons, descriu així els primers mesos d’aquest any.

Guàrdies voluntàries per cobrir les baixes

En molts centres els docents van haver de fer mans i mànigues per cobrir les baixes entre professorat. Durant moltes setmanes els positius i els confinaments anaven a l’alça i això obligava a fer guàrdies voluntàriament per cobrir els buits de personal. Però ara tot això ja s’ha acabat. El director de l’Institut Montsacopa és Càndid Sampere.

Els centres esperen que l’ensenyament passi a ser el protagonista després d’haver estat més pendents de la pandèmia que del mateix funcionament de les aules. El nou protocol només manté les quarantenes als centres d’educació especial i arriba després que ja s’hagin eliminat les mascaretes als patis de les escoles i amb el debat de si s’ha de començar a fer a dins les aules.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum