En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El Govern aixeca mesures a partir de divendres

Ja no hi haurà restriccions en trobades, tampoc limitació d’aforaments i horaris
Redacció | 25 de gener de 2022
El Govern aixeca mesures a partir de divendres

Foto: Pau Masó


El Govern aixecarà a partir de divendres gairebé la totalitat de les restriccions vigents actualment contra la covid, a excepció del tancament de l'oci nocturn. A més, encara no ha decidit què farà amb el passaport covid, sobre el que ha de rebre un informe del Comitè Científic Assessor. Així doncs, s'eliminarà la limitació de 10 persones en les trobades socials i també s'acabaran les limitacions d'aforament i horaris vigents. Aquestes limitacions afectaven ara sectors com la restauració, la cultura, els gimnasos, els parcs d'atraccions, els actes religiosos i les cerimònies civils, entre d'altres. En canvi, l'oci nocturn continuarà tancat.

El risc de rebrot disparat, els ingressos controlats

A hores d’ara, hi ha 513 persones ingressades a les UCI catalanes i al país s’han registrat més de 50.000 contagis en les últimes hores. A la Garrotxa, el risc de rebrot se situa a tocar dels 7.800 punts, una xifra que triplica el valor màxim que es va registrar a la comarca durant la tercera onada. En l’última setmana, s’han registrat més de 2.000 casos de covid a la Garrotxa, sobretot entre infants i joves de fins a 20 anys i adults de 30 a 50 anys. Les franges de 20 a 29 i de més de 60 anys, de moment, presenten menys contagis.

Tot i l'alt nombre de casos, el govern ha decidit relaxar restriccions després de veure que el volum de contagis no es tradueix en un augment d'ingressos a les UCI. A l’Hospital d’Olot, el nombre de pacients ingressats per covid és avui de 13. Es tracta d’una xifra molt inferior al pic de 37 pacients que es va arribar a tocar a la tercera onada.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum