En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El coronavirus a la Garrotxa: 10 persones confinades, però cap cas

Segons ha pogut saber Ràdio Olot, dos veïns d’Argelaguer s’han afegit als sis d’Olot que estan en aïllament des de la setmana passada
| 13 de març de 2020
El coronavirus a la Garrotxa: 10 persones confinades, però cap cas

De moment, i segons ha pogut saber aquesta emissora, dos veïns d’Argelaguer i dos de les Preses s’han afegit als sis veïns d’Olot que estan en aïllament des de la setmana passada. Fins aquest divendres a primera hora, doncs, la xifra pública d'aïllats a la comarca és de vuit persones. Per altra banda, l’Hospital d’Olot està re programant visites i ja ha recuperat la quinzena de sanitaris que havien estat uns dies confinats a casa després d’estar en contacte amb un pacient sospitós que finalment va donar negatiu.


Recentment, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha reprogramat visites, s’han suspès algunes proves, s’ha restringit el nombre d’acompanyants per pacient, ha anul·lat les pràctiques d’estudiants i s’han ajornat revisions anuals d’alguns usuaris. Tot plegat, per evitar que se saturi el sistema sanitari. Fins i tot, professionals jubilats de la comarca s’han posat a disposició. Ho explica el director mèdic de l’Hospital, Jaume Heredia, a Ràdio Olot.

 

L'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa és un dels actors coordinadors de la crisi del coronavirus a la comarca (Pau Masó)


De fet, l’Hospital d’Olot ha viscut els últims dies una situació complicada. Una quinzena de professionals del centre han estat confinats a casa per un possible contacte de coronavirus que finalment ha estat negatiu. Tots ells ara ja s’han reincorporat a la feina. Heredia diu que la comarca segueix en una “fase preventiva”.

 

El director mèdic de l’Hospital d’Olot explica que, tot i la reprogramació de visites, encara no ha disminuït dràsticament l’activitat del centre. Preveu que això pugui passar aviat i la lluita contra el coronavirus prengui més esforços. Segons Heredia, combinar l’atenció de la pandèmia amb el dia a dia dels hospitals és “un repte” pel món sanitari.

També et pot interessar

La problemàtica dels positius sense PCR arriba als CAP: "Nosaltres no tenim la solució"

Els centres asseguren que no saben on dirigir la ciutadania i que això és un problema “polític” que els col·lapsa encara més

Josep Lluís Nicolau: "S'ha creat la tempesta perfecta"

El doctor garrotxí creu que hi va haver una sensació falsa de “final de pandèmia” que va fer relaxar la població

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum