En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El comerç olotí, "esperançat" amb l'entrada de la fase 1

Fins ara ha obert un 60% dels negocis i s’espera que aquesta setmana en siguin molts més
| 18 de maig de 2020

Els comerços esperen recuperar mínimament l’activitat amb l’entrada de la fase 1. L’Associació de Comerciants d’Olot admet que hi pot haver un cert “temor” per afrontar la situació però animen als botiguers a obrir les seves botigues i recuperar la vida comercial. Fins ara ha obert un 60% dels negocis i s’espera que aquesta setmana en siguin molts més. A partir d’avui els comerços poden obrir sense cita prèvia i amb un aforament màxim del 30%.

Molts comerços ja obriran a partir d'aquest dilluns (Pau Masó)

Dia esperat, però també cautelós. Després de dos mesos tancats, els comerços poden tornar a obrir les seves portes sense cita prèvia. El sector comercial d’Olot creu que l’entrada a la fase 1 ha de servir per reconciliar-se amb el propi negoci i recuperar mínimament l’activitat. El president de l’Associació de Comerciants de la ciutat, Jordi Rovira, diu a Ràdio Olot que cal que el comerç “torni a obrir-se”.

 

Rovira creu que l’entrada a la fase 1 “ha de donar esperança” al sector, tot i que admet que mai havien estat dos mesos tancats i això podria passar factura a algun negoci.

 

Aproximadament un 60% dels comerços d’Olot ja van obrir la setmana passada amb cita prèvia i es preveu que a partir d’avui en siguin molts més. Tots aquells que ho facin caldrà que segueixin escrupolosament les mesures de seguretat i higiene: l’aforament màxim dins la botiga ha de ser d’un 30%, s’han de dur a terme desinfeccions del local i s’ha de garantir la distància de seguretat de dos metres. Rovira diu que això pot suposar neguit i temor als botiguers, però confia que tots ens hi acabarem acostumant.

 

L’Associació de Comerciants d’Olot ha estat assessorant els establiments en matèria de seguretat i higiene, i ha guiat els establiments a l’hora d’instal·lar mampares o invertir en mesures d’higiene.

També et pot interessar

La problemàtica dels positius sense PCR arriba als CAP: "Nosaltres no tenim la solució"

Els centres asseguren que no saben on dirigir la ciutadania i que això és un problema “polític” que els col·lapsa encara més

Josep Lluís Nicolau: "S'ha creat la tempesta perfecta"

El doctor garrotxí creu que hi va haver una sensació falsa de “final de pandèmia” que va fer relaxar la població

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum