En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El Carnaval d'Olot 2021, confinat

El CIT celebrarà la 32a edició amb una exposició
| 11 de febrer de 2021
El Carnaval d'Olot 2021, confinat

El Centre d'Iniciatives Turístiques es nega a perdre la màgia d’aquells dies que congregaven a la ciutat prop de sis mil persones en la rua de carrosses i comparses. Per això, ha organitzat una exposició de vestits de Carnaval, cedits per les penyes i  colles de la comarca, que es podrà en una exposició a l’aire lliure que s’instal·larà des d’aquest cap de setmana a l’Hospici. L’entitat també ha creat un cartell per l’edició d’enguany, obra de la dissenyadora Maria Àngels Vilarrasa.

El cartell de la 32ª edició del Carnaval d'Olot, obra de Mª Àngels Vilarrasa Foto: Ràdio Olot


Sopars d’un miler de persones, rues amb milers de participants i espectadors, activitats múltiples al voltant de la festa de la disbauxa per excel·lència. Així era el Carnaval d’Olot fins a l’any passat. Pràcticament, va ser l’últim esdeveniment de gran format que es va poder celebrar a la ciutat just abans de l’esclat de la pandèmia. El Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot, que va haver de suspendre la resta d’activitats que tenia previstes durant tot l’any passat, ha decidit impulsar la 32a edició del Carnaval amb un format alternatiu. Ja que no hi haurà el sopar solidari de penyes, enguany el CIT ha fet 1.500 mascaretes, de les quals un miler se les quedaran les penyes i la resta es posaran a la venda pel públic en general. Un euro de cada mascareta anirà en aquesta ocasió a Integra. Però a banda d’això, el CIT ha preparat una exposició amb una trentena de vestits de Carnaval cedits per la quinzena de penyes i colles de la Garrotxa que participen en la rua d’Olot. Es podrà veure al primer pis de l’Hospici. L’Adela Moya és la vicepresidenta del CIT.

 

De moment, queda ajornat fins més endavant el playback que tradicionalment obria els actes del Carnaval d’Olot. El president del CIT, Josep Andrés, ha explicat que no es poden garantir les mesures de seguretat necessàries, ja que el contacte entre la vintena de persones que hi participaven era constant. També es posposa el concurs de poesia eròtica fins més endavant.

Sense reis, però amb cartell

No hi haurà rei i reina del Carnaval, però si cartell. Obra de la dissenyadora Maria Àngels Vilarrasa, pretén enviar un missatge de prudència a tothom.

 

L’exposició de vestits de Carnaval de l’Hospici s’inaugura aquest cap de setmana. Les mascaretes es poden adquirir a la botiga d’Integra, situada al carrer major d’Olot.

 

També et pot interessar

La 100% Tondo 2020 no es farà

La marxa cicloturista que es fa cada any a Sant Joan les Fonts per recordar Xavi Tondo estava programada per aquest diumenge

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum