En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Educació no permetrà que els alumnes de Mieres vagin sense mascareta per "sentit comú i solidaritat"

Fa una setmana que els pares de l’escola del poble garrotxí van decidir no dur els fills a classe
| 6 d'octubre de 2020

El director territorial diu que l'absentisme arran de la covid-19 es dona sobretot a infantil i que és una etapa no obligatòria. Fa una setmana que els pares de l’escola del poble garrotxí van decidir no dur els fills a classe perquè havien de dur mascareta. 

L'escola Finestres de Mieres (Pau Masó)


Dimarts de la setmana passada, els 31 alumnes de primària de l'escola Finestres de Mieres no van anar a classe. Els seus pares ho van decidir per protestar contra la mesura que obliga els alumnes de més de 6 anys a dur mascareta a l'aula. En una carta que van enviar tant a Educació com a Salut, les famílies reclamaven que els nens poguessin fer classe sense mascareta. Ho raonaven perquè, al ser una escola rural, a la pràctica els nens són com un grup estable de convivència. A més, recordaven que a Mieres no s'havien detectat positius de covid-19 i que, per contra, haver de dur mascareta a l'aula provocava "molèsties i dificultats" als escolars.

Una setmana després, el director territorial d'Educació ha deixat clar que el Departament no permetrà que els nens de primària vagin a classe sense mascareta. Martí Fonalleras, de fet, també ha dit que ho ha parlat amb la directora de l'escola de Mieres, i que tots dos coincideixen a l'hora de veure-ho així.

 

El director dels serveis territorials també ha explicat que el Departament està fent pedagogia amb els pares d'aquells alumnes que no els porten a classe per la covid-19.

 

De totes maneres, però, el delegat territorial creu que la majoria de casos d'absentisme es donen sobretot a l'etapa d'infantil, quan l'ensenyament no es obligatori.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum