En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Comença un nou curs escolar a la Garrotxa amb canvis en les mesures Covid

Ja no caldrà desdoblar grups o prendre la temperatura a l’entrada dels centres. Les vacunes a partir de dotze anys evitaran haver de confinar grups sencers com passava fins el curs passat. El número d’estudiants es manté en els mateixos valors de l’any anterior, tot i la tendència a la baixa de la natalitat.
Joel Tallant | 13 de setembre de 2021
Comença un nou curs escolar a la Garrotxa amb canvis en les mesures Covid

A P3, les ràtios han baixat a 23 alumnes per aula, excepte els centres d’alta complexitat que en tenen 22. Pel que fa a la resta de cursos es mantenen les xifres dels anys anteriors. A diferència d’altres zones de Catalunya on molts estudiants de Formació Professional s’han quedat sense plaça, a Olot, segons la regidora d’educació, Mariona Camps, ‘tots tenen alternatives’.

Comença un nou curs amb les conseqüències de la Covid a l’horitzó. En aquest sentit, el departament d’Educació ha obligat als centres a tenir un pla d’obertura on queden molt clares les novetats i les mesures que es prendran des d’avui. Se’n desprèn un relaxament parcial de les mesures, sense perdre de vista la responsabilitat familiar. Mariona Camps ha explicat a Ràdio Olot que desapareix el desdoblament de grups i no es prendrà la temperatura a l’entrada. En canvi, es mantindrà la ventilació permanent de les aules. Tot i que la mascareta continua sent obligatòria, es relaxarà el seu ús a l’hora del pati.

La vacunació a partir dels 12 anys també ha provocat canvis en aquest nou curs si surt un cas positiu a l’aula.

En els menors de 12 anys, si surt un positiu s’aïllarà l’aula, tal i com es feia l’any passat. Ara bé, els germans dels confinats no positius podran continuar assistint a classe.

Camps apel·la a la responsabilitat de tothom per afrontar aquest nou curs. La regidora també ha agraït a tots els centres l’esforç que han fet per tal de poder-se adaptar a la situació canviant en tot moment.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum