En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La pandèmia dispara el consum de pantalles en totes les edats

Des de la Xarxa de Salut Mental de la Garrotxa recomanen que, sobretot, amb els més petits es limiti l’ús de mòbils i tauletes i que els pares també donin exemple
Pau Masó | 20 d'agost de 2021
La pandèmia dispara el consum de pantalles en totes les edats

És igual quina sigui l’edat, l’ús de les pantalles té conseqüències en totes les etapes evolutives. Unes més que altres, però en totes les edats l’abús del mòbil, la tauleta o l’ordinador comporta efectes. Els experts ja ho han constatat després de més d’un any de pandèmia. Durant el confinament es va disparar un consum de pantalles que ja estava en augment els últims anys i això ha comportat dèficits, sobretot, entre els més petits. Ho explica la directora del Centre de Desenvolupament Infantil de la Garrotxa, Ester Pla.

Pla assegura que ja fa cinc anys que des del Centre estan conscienciant sobre l’efecte de les pantalles. Assegura que en l’etapa de 0 a 3 anys és determinant també l’ús que els pares fan del mòbil, ja que moltes vegades es perden mirades o contactes físics entre pares i fills. En l’etapa adolescent també s’ha detectat que moltes relacions d’amistat són en línia. Ho explica la responsable del Centre de Salut Mental Infanto Juvenil de la Garrotxa

En aquest punt, el cap de sector de la Xarxa de Salut Mental de la Garrotxa diu a Ràdio Olot que caldrà limitar, tard o d’hora, l’ús de pantalles. Ernest Torrell també deixa clar que els amics en línia no són amics reals.

Els adults

En l’etapa adulta, el consum de pantalles també ha augmentat durant l’últim any. Però segons la psicòloga de l’Hospital d’Olot, Marta Linares, l’augment ha estat més conscient i entenent que les xarxes són una eina comunicativa.

Linares afegeix que entre les persones més grans, l’augment de les pantalles també ha comportat un augment de les estafes en línia. Per tot plegat, els experts garrotxins deixen clar que els mòbils, les tauletes i els ordinadors no són una mala eina, sinó que hem d’aprendre a utilitzar-la, ja que són maquinària addictiva.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum