En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Salut diu que “no hi ha explicació científica” del perquè de la situació de la Garrotxa

El gerent de la regió sanitària de Girona admet que no tenen prou coneixement
| 5 de febrer de 2021
Salut diu que “no hi ha explicació científica” del perquè de la situació de la Garrotxa

El gerent de la regió sanitària de Girona admet que no tenen prou coneixement per assenyalar amb seguretat quines han estat les causes. Miquel Carreras diu que tant pot ser el relaxament de la població, la soca britànica, com altres factors. El Departament defensa que les mesures i protocols actuals són suficients per lluitar contra la soca britànica. 

Miquel Carreras en la roda de premsa d'aquest dijous (Ajuntament d'Olot)


Fa més d’un mes de l’aparició del primer cas de soca britànica a la Garrotxa. Va ser a la primera setmana de l’any al brot de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Des de llavors fins ara, la situació epidemiològica de la comarca s’ha capgirat del tot: els casos han augmentat a les aules, a les empreses i als domicilis. Tot i confirmar la presència de la soca britànica en un 30% a les aigües residuals d’Olot, el Departament de Salut diu que no hi ha “evidència científica” per assegurar que la variant anglesa és la responsable de tot plegat. El gerent de la regió sanitària de Girona, Miquel Carreras, no ha sabut explicar la situació de la Garrotxa.

 

Tot i confirmar-se que la soca britànica va superar els protocols de l’Hospital d’Olot i del de la residència Montsacopa, Salut no té previst canviar els processos ni les mesures actuals. Reiteren el mans, distància, mascareta i ventilació. Carreras ha assenyalat “el relaxament” com a una possible causa del brot del centre hospitalari garrotxí.

 

Foto: Pau Masó


La variant britànica darrere les escoles?

Pel que fa a les escoles, tampoc es preveuen canvis en els protocols i mesures. El gerent de la regió sanitària de Girona ha explicat que dependrà dels resultats dels cribratges a les aules per veure si es tiren endavant algunes accions. Ha descartat el tancament, si és que en un centre no es detecten el 90% dels casos positius. S’aprofitarà el cribratge escolar per enviar un 10% de les mostres a seqüenciar i analitzar la presència de la soca britànica. De moment, Salut tampoc l’ha volgut relacionar amb l’augment de contagis a les aules i ha anunciat que, a part del cribratge a les escoles, també s’han pres mesures a les residències i en el rastreig que es fa a la Garrotxa.

 

El Departament de Salut ha creat una comissió tècnica de seguiment de l’evolució de la Garrotxa on hi figuren diferents actors del territori. A través d’aquesta comissió avaluaran els resultats que doni el cribratge escolar i s’analitzaran noves mesures segons l’evolució. Entre elles, hi ha la de fer un cribratge a un polígon de la comarca.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum