En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El brot del Montsacopa d'Olot suma quatre noves morts i ja arriba al centenar d'infectats

Des que es va detectar el brot ja han mort 13 persones i els contagis no s’han frenat
| 25 de gener de 2021
El brot del Montsacopa d'Olot suma quatre noves morts i ja arriba al centenar d'infectats

Des que es va detectar el brot ja han mort 13 persones i els contagis no s’han frenat, tot i els cribratges fets fins ara; l’últim dijous passat amb vuit positius més. Ja fa gairebé un mes que el brot està actiu i s'ha començat a desaïllar alguns usuaris que han superat la malaltia.

Foto: Pau Masó


El brot de la residència Montsacopa d'Olot acumula 13 morts, quatre més que el dijous, i actualment ja hi ha 100 persones infectades (59 usuaris i 41 treballadors). Des del dijous s'han registrat vuit nous contagis, en aquest cas tots de residents. Només queden 24 usuaris que no han agafat el virus, mentre que un 70% dels residents han agafat el virus. Precisament, aquesta setmana es farà una PCR a la vintena d’usuaris restants que no han agafat la covid-19.

Des de la setmana passada ja s'han començat a desaïllar nou usuaris. De forma gradual es farà un test ELISA a tots els afectats per saber quin és el seu estat immunològic i si han superat la malaltia abans de desaïllar-los. Per altra banda, 3 dels 41 treballadors afectats pel brot ja han superat la malaltia.

Pràcticament un mes lluitant contra el brot

El primer dels contagis es va detectar a finals de desembre quan una treballadora va donar positiu. En aquell moment es va fer un cribratge massiu a tot el personal de la residència i també als seus usuaris, tal com marca el protocol. A més, es van activar les mesures de prevenció i contenció del virus per evitar que s'estengués a la resta d'usuaris. Arran del cribratge es van detectar 17 residents positius i 5 treballadors més infectats.

Aquests usuaris contagiats es van traslladar en una zona de la residència, que es va dividir per sectors. La separació permetia que els usuaris afectats pel brot no tinguessin contacte amb la resta de residents que encara no tenien la malaltia. D'aquesta manera, al llarg de les setmanes el centre geriàtric ha dedicat la segona planta com a zona vermella. Els contactes directes dels afectats pel brot s'han anat separant en una altra zona, la groga, davant de la possibilitat de contraure la malaltia.

Des del Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública s’està treballant estretament amb la direcció del centre i en contacte permanent amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa per fer un seguiment de la situació i de totes les mesures de control. La situació clínica dels residents està essent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris del mateix centre i per l'Equip d'Atenció Primària d’Olot.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum