En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Mirar i no tocar: el coronavirus canvia la nostra manera d’anar a comprar

Les botigues de roba deixen en quarantena les peces que s’emprova la gent i les sabateries faciliten guants i mitjons de plàstic
| 1 de juny de 2020
Mirar i no tocar: el coronavirus canvia la nostra manera d’anar a comprar

Les botigues de roba desinfecten i deixen en quarantena les peces que s’emprova la gent i les sabateries faciliten guants i mitjons de plàstic als clients. A partir d’ara, s’haurà de mirar més i tocar menys, diu el president de l’ACO, Jordi Rovira.

Anar a les botigues ja no serà com abans

Les botigues de roba i de calçat ja han entrat en una “nova normalitat” i anar-hi a comprar ara és una experiència totalment diferent a la d’abans del coronavirus. Les mesures d’higiene i de seguretat s’han d’extremar, perquè venen productes que la gent toca i s’emprova. En el cas de la roba, cada peça que entra a l’emprovador i que no es compra, ja no es pot plegar i tornar al seu lloc. Ara s’ha desinfectar i posar en quarantena durant 48 hores. El president de l’Associació de Comerciants d’Olot, Jordi Rovira, remarca que és una obligació que s’ha de complir i que els comerços s’han preparat per fer-ho.

 

Les sabateries tampoc no s’escapen d’aquestes mesures higièniques. Desinfecten el calçat i faciliten guants, gel desinfectant i un mitjó de plàstic als clients que es volen emprovar unes sabates.

 

Mirar més i tocar menys

Jordi Rovira diu que als comerços no els va costar trobar material higiènic i de protecció. L’Associació de Comerciants va centralitzar una compra d’aquests productes a l’engròs i, a la vegada, alguns establiments també es van espavilar pel seu compte. I de la mateixa manera que tots ells garanteixen que els seus productes estan desinfectats, el president de l’ACO també demana responsabilitat als clients. Diu que a partir d’ara, quan es vagi a comprar, s’haurà de mirar més i tocar menys.

 

Més enllà de totes les mesures de desinfecció, els comerços també han de complir les de seguretat: només poden omplir un 40% del seu aforament (si se supera, s’ha de fer cua a fora respectant la distància de dos metres entre persones) i tots els clients han d’entrar a l’establiment amb mascareta. Rovira diu que la majoria de gent coneix i respecta totes aquestes normes.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum