En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Una bona planificació, la millor recepta contra la mala alimentació

Parlem amb nutricionistes per saber com ha de ser la nostra alimentació durant el confinament
| 24 d'abril de 2020
Una bona planificació, la millor recepta contra la mala alimentació

El confinament ha disparat la venda de menjar poc saludable i, per no caure a la temptació, els nutricionistes recomanen marcar-se un menú setmanal. Aquests dies, una bona dieta ha de ser rica en aliments d’origen vegetal.

 


Primer van ser les del paper de vàter, però després també es van començar a buidar les estanteries de la farina, dels snacks o de les begudes alcohòliques dels supermercats. El confinament n’ha disparat la venda. Segons diversos estudis, a l’estat espanyol, la compra de cervesa ha augmentat gairebé un 80% i la de vi un 60%. També està demostrat que aquests dies quan anem al supermercat comprem més i no sempre menjar saludable. I, tot i no tenir números concrets, a dins de cada casa segur que també han augmentat les vegades que s’obre la nevera... La fisioterapeuta d’Impuls Laura Lucena creu que aquests comportaments tenen relació amb l’estat anímic.


Per evitar que aquestes situacions es produeixin, és important seguir uns hàbits saludables. Els dietistes són partidaris de marcar-se una rutina alimentària. Això vol dir dissenyar un menú setmanal equilibrat. Sílvia Viñas és nutricionista de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.


Combatre la obesitat infantil

Si per als adults és important menjar bé, per als nens encara més. Estan en fase de creixement i un dels seus enemics és l’obesitat. El confinament ha canviat les rutines alimentàries a moltes famílies, també ha posat més difícil la pràctica d’exercici físic, i tot això amenaça la salut dels més petits. Anton Foguet és el cap de pediatria de l’Hospital d’Olot.


Menys hidrats i més vegetals

Per això, durant aquest confinament, els experts recomanen reduir els hidrats de carboni i afegir més menjar vegetal als nostres plats. En parlen Sílvia Viñas i Sergi Mateo. El nutricionista del Girona Futbol Club anima tothom a inventar-se plats a la cuina i no caure en la monotonia.


Els dietistes també recomanen començar el dia amb un bon esmorzar i tenir aliments comodí, com ara fruits secs, fruita o iogurts, per menjar a mig matí o a mitja tarda i no caure a la temptació de picar entre hores.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum