En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Bars i restaurants de la Garrotxa ja han aplicat un ERTO als seus treballadors per sobreviure

Segons l’Associació d’Hostalatge “és una de les opcions més factibles”
| 23 de març de 2020
Bars i restaurants de la Garrotxa ja han aplicat un ERTO als seus treballadors per sobreviure

Segons l’Associació d’Hostalatge, “és una de les opcions més factibles”, perquè l’alternativa és donar de baixa d’activitat a l’establiment. El seu president, Gerard Xifra, agraeix el paquet de mesures de l’Ajuntament d’Olot, però en demana de més importants al govern espanyol. 


Per al sector de l’hostaleria, l’aturada de l’activitat que els suposa el coronavirus és un cop molt dur, i per intentar mitigar-lo, aquests dies cada establiment ha de prendre decisions. La majoria trien els ERTO; fer un expedient de regulació temporal d’ocupació als seus treballadors, és a dir, deixar-los temporalment a l’atur perquè quan es recuperi la normalitat puguin tornar als seus llocs de treball mantenint les mateixes condicions d’abans. El president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa és Gerard Xifra.

 

Però el del personal no és l’únic problema que tenen els bars i restaurants. Com pagar els proveïdors i com pagar el lloguer dels seus locals tampoc no són qüestions menors. Amb la intenció d’ajudar-los, els ajuntaments ja han pres algunes mesures. El d’Olot, per exemple, ha retardat el pagament d’alguns impostos i no farà pagar la taxa de les terrasses. Per a Gerard Xifra, aquestes petites mesures donen “una mica d’aire” als negocis, però en demana de més importants al govern espanyol.

El servei a domicili no és tan fàcil

Una altra de les mesures que ha aplicat l’Ajuntament d’Olot a favor dels bars i restaurants és que poden fer menjars per emportar. Xifra ho valora positivament, però també remarca que no és una opció que els establiments puguin ‘activar’ fàcilment.

 

Els establiments que formen part de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa estan en contacte permanent i també mantenen una comunicació constant amb l’ajuntament d’Olot i d’altres de la comarca. Tot amb un doble objectiu: de sobreviure en el present a aquesta inactivitat i de fer viables els negocis en el futur quan tot torni a la normalitat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum